Laatst geüpdatet op augustus 2, 2023

Kan je een BV oprichten zonder adres in Nederland? En vormt dit een belemmering voor je droom of valt het allemaal wel mee? Door het lezen van dit blogartikel kom jij erachter!

Ook interessant:

  1. BV starten: een stappenplan
  2. BV oprichten: KvK inschrijving
  3. BV oprichten met buitenlandse aandeelhouders

Voordelen van een Nederlandse BV

De Nederlandse BV is de meest gebruikte rechtspersoon in Nederland. De BV dankt zijn populariteit aan de aantrekkelijke belastingregels, de beperkte aansprakelijkheid (die in principe voorkomt dat bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor schulden zijn) en het relatief goedkope proces om een BV op te richten. Lees hier alles over wat de precieze voordelen van een BV zijn.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Vereisten voor het oprichten van een Nederlandse BV

De Nederlandse wet vereist een Nederlands adres om een BV op te richten. In theorie is dit waar de Belastingdienst je zou kunnen bezoeken, indien nodig. Louter een postbus is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan.

Tijdens het oprichten van een BV kijkt de notaris of het aan hem opgegeven adres daadwerkelijk het toekomstige vestigingsadres is. Op deze manier kunnen de Kamer van Koophandel (KvK) en de notaris controleren of er geen bedrijven geregistreerd staan op niet bestaande adressen.

Als ondernemer kan jij aan deze eis voldoen door een huurcontract als bewijsstuk aan te leveren.

Kan ik een BV oprichten zonder adres?

Als je (momenteel) niet in Nederland woont, kun je hier alsnog een BV oprichten. Je hoeft hiervoor niet naar Nederland af te reizen! Je kunt bij de notaris in het buitenland een volmacht tekenen.

Door het tekenen van een volmacht kan de notaris in Nederland je BV oprichten. Deze volmacht dient te zijn voorzien van een apostille. Dit is het bewijs dat documenten geldig zijn verklaard voor gebruik in het buitenland.

 

Wie kan een Nederlands BV oprichten?

Zowel een natuurlijk persoon als een buitenlandse onderneming kan een Nederlandse BV oprichten. Wanneer de oprichter van de BV een onderneming is die zich niet in Nederland bevindt, dienen er enkele zaken geregeld te worden. Denk hierbij aan het vertalen van documenten en/of het verkrijgen van een legal opinion.

Een legal opinion is een document waarmee de notaris een beeld krijgt van de bestaande juridische situatie waarin de onderneming zich bevindt.

BV oprichten met Ligo

Heb je geen adres in Nederland? Geen zorgen! Er zijn meerdere partijen online die dit voor je kunnen verzorgen.

Wist je dat je bij bepaalde BV pakketen ook nog eens een Ligo Plan krijgt met toegang tot 100+ contracten en dat je onbeperkt juridisch advies kunt inwinnen van onze specialistische advocaten? Lees hier meer over de voordelen van een Ligo Plan.

Woon je (momenteel) niet in Nederland maar wil je alsnog een BV oprichten? Ligo helpt ondernemers met het vervullen van hun droom door eenvoudig en snel hun BV op te richten. Meer informatie over het oprichten van een BV vind je op onze website.

Heb je hier nog vragen over? Onze Ligo juristen staan elke dag voor je klaar om je te helpen. Je kan ons bereiken via 020-3031043. Daarnaast zijn we elke dag van 9u tot 23u bereikbaar via onze online chat. Ook in het weekend.

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)