Service Level Agreement

€59

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Wat is een Service Level Agreement?

Een Service Level Agreement (ook wel SLA, Diensten Niveau Overeenkomst of Service Niveau Overeenkomst genoemd) is een overeenkomst tussen een leverancier en opdrachtgever (de klant) van een dienst, waarin de te leveren kwaliteit en niveau van de dienst beschreven staat. In de praktijk wordt de SLA gebruikt voor externe partijen, maar ook voor interne relaties. De overeenkomst bepaalt aan welke kwaliteit de diensten moeten voldoen en alle bijbehorende kosten worden erin vermeld. Dit geeft de opdrachtgever zekerheid. De leverancier kan er namelijk op worden afgerekend als de diensten niet aan de afgesproken kwaliteit voldoen.

Waarom is een SLA nodig?

Wat als de geleverde diensten niet aan een bepaalde kwaliteit voldoen? Het is belangrijk dat er heldere afspraken en kwaliteitseisen schriftelijk zijn vastgelegd in een SLA. Dit geeft de opdrachtgever duidelijkheid over wat deze mag verwachten en het geeft de leverancier duidelijkheid over wat hij minimaal moet leveren. Met een SLA is het eenvoudig te controleren of geleverde diensten voldoen aan het vooraf afgesproken niveau. Voor beide partijen heb je dan ook duidelijkheid in een formeel contract.

Service Level Agreement in de ICT

In de ICT branche wordt er veel gebruikt gemaakt van een Service Level Agreement. De inhoud van Ligo SLA ziet ook op dit gebied. In de SLA wordt bijvoorbeeld het percentage aan uptime van 99% van een hostingpartij steeds per klant (opdrachtgever) geregeld. Dit zal de hostingpartij niet in zijn algemene voorwaarden regelen, aangezien dat dan voor alle klanten zou gelden. Daarnaast wordt er in de Service Level Agreement geregeld wat de kosten zullen zijn bij hulp van een helpdesk en de snelheid van deze hulp.

Wat regelt een Service Level Agreement?

In deze Service Level Agreement worden onder andere de volgende onderwerpen geregeld:
* De omschrijving van een dienst
* Beschikbaarheid van Programmatuur
* Incidenten oplossen
* De wijze waarop een SLA kan worden herzien
* Verplichtingen van de opdrachtgever en de leverancier
* Rapportage over het betreffende informatiesysteem
* De duur en beëindiging van de overeenkomst
* Responsie en/of hersteltijd
* Aansprakelijkheid van partijen

Belangrijke aandachtspunten bij opstellen SLA

Wat is er nou eigenlijk belangrijk in een SLA waarbij er veel bepalingen zijn die je kan opnemen? Een van de belangrijkste bepalingen is dat de verwachtingen van beide partijen duidelijk en begrijpbaar zijn. Om goed te kunnen monitoren of de kwaliteit dienstverlening ook wordt geleverd, is het belangrijk om in een SLA een bepaling op te nemen dat de leverancier een rapportage geeft aan de opdrachtgever. Het is ook belangrijk om een afbakening van de dienstverlening in een SLA op te nemen. Zo is het ook duidelijk voor beide partijen wat de SLA niet dekt. Je kan de SLA opstellen door hier de vragenlijst te starten en vervolgens je op maat gemaakte document te downloaden in Word en PDF.

Is dit Service Level Agreement wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw wensen en situatie. Om de SLA op te stellen, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Het is net een checklist die alles met je doorneemt. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakt Service Levell Agreement welke je direct in Word en PDF kan downloaden.

Service Level Agreement laten nakijken?

Wil je jouw SLA laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo. Met een Ligo Plan kun je gratis telefonisch consults aanvragen met een advocaat of offertes opvragen. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag ontvang je verschillende offertes. Onze advocaten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak document” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de Service Level Agreement. Loop je ergens tegenaan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Gerelateerde documenten

Indien de SLA niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Licentieovereenkomst Software
* Akte van overdracht Model
* Akte van overdracht Intellectuele Eigendomsrechten
* Licentieovereenkomst Merk
* Licentieovereenkomst Auteursrecht

Voordelen op een rijtje

  • Gratis 10 min advies gesprek jurist
  • Documenten in NL en ENG
  • Opgesteld door advocaten
  • Kwaliteitsgarantie
  • Online ondertekenen
  • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.