Award winning platform
Rating

Klanten beoordelen Ligo gemiddeld met een 9.1

Aandelenoverdracht voor € 499,-

 • Alle kosten inbegrepen
 • Persoonlijk overleg met notaris
 • Begeleiding van juristen bij de overdracht
Abnlogo mono
Financieel dagblad1 mono
Elsevier logo mono
Quotelogo mono
Next web mono
Legal tech1 mono
Sprout1 mono
Startup juncture mono
Nieuws nl1 mono
Silicon canals1 mono

Aandelen overdragen in drie stappen door een van de beste notarissen van Nederland

 1. 1. Beantwoord online vragen Binnen 10 minuten doorloop je een vragenlijst waarna je direct een concept-akte in je dashboard ontvangt.
 2. 2. Langs een notaris voor identificatie Bij de door jou gekozen notaris ga je langs voor identificatie. De notaris neemt de aandelenoverdracht met je door.
 3. 3. Aandelenoverdracht en ontvangst akte De notaris passeert de akte van aandelenoverdracht en plaatst deze veilig in je dashboard.

Alles dat je nodig hebt voor de aandelenoverdracht:

 • Conceptakte
 • Akte van overdracht
 • Bijwerking van het aandeelhoudersregister
 • Wijziging gegevens bij de Kamer van Koophandel
 • Uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • Afstandsverklaring voorkeursrecht overige aandeelhouder(s)
 • Bespreek de akte met een notaris
 • Beveiligd Ligo dashboard voor al je documenten

* Ga langs bij een van onze notarissen in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht of Borne en je betaalt geen extra kosten voor legalisatie. Of kies een andere notaris bij je in de buurt en betaal +/- €25 - €50 extra.
Rembert boom

Rembert Boom

Oprichter

Ligo biedt toegang tot uitstekende en betaalbare juridisch dienstverlening. Via het membership ben je altijd verzekerd van up-to-date contracten en de adviseurs van Ligo staan altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Aandelenoverdracht

Zonder membership

Interne aandelenoverdracht: koper is al aandeelhouder van de BV

€ 499

Externe aandelenoverdracht: koper is nog geen bestaande aandeelhouder van de BV. Neem eerst contact met ons op.

€ 599

Aandelenoverdracht +

Maandelijks membership

€ 39,95 p/m

Interne aandelenoverdracht: koper is al aandeelhouder van de BV

€ 499

Externe aandelenoverdracht: koper is nog geen bestaande aandeelhouder van de BV. Neem eerst contact met ons op.

€ 599

Aandelenoverdracht +

Jaarlijks membership

€ 29,95 p/m

Interne aandelenoverdracht: koper is al aandeelhouder van de BV

€ 499

Externe aandelenoverdracht: koper is nog geen bestaande aandeelhouder van de BV. Neem eerst contact met ons op.

€ 599

2138 klanten gingen je voor

Stijn dietz

Stijn Dietz

UNIT4

Op een kostenefficiënte manier regel je de belangrijkste juridische zaken bij Ligo. Bij de notaris zou je hier al snel duizenden euro’s voor kwijt zijn.
Johan stokking

Johan Stokking

The Things Network

Alles was snel geregeld. Tijdens de persoonlijke afspraak met de notaris heb ik alles met hem door kunnen nemen. Mooie service!
Sander heinen

Sander Heinen

De Verhalenmarkt

Ligo heeft ons al duizenden euro's aan juridische kosten bespaard. Member worden van Ligo is een must-have voor iedere ondernemer.

Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast de eenvoudige en snelle aandelenoverdracht, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je aandelenoverdracht. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste notarissen

We werken met de beste notarissen van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw aandelenoverdracht vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van een goede start. Onze notarissen zijn gevestigd door heel Nederland.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een samenwerking aangaat of met een onbetaalde factuur zit? Gebruik onze workflows! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor jouw onderneming met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Hoe werkt het?


 • Online vragenlijst aandelenoverdracht


  Bij Ligo kun je online de gegevens invullen voor de aandelenoverdracht. Er zullen een aantal eenvoudige vragen gesteld worden, zoals: Wie is de verkoper/koper? Welke aandelen worden overgedragen? Wat is de koopsom van de over te dragen aandelen?

 • Conceptakte aandelenoverdracht


  Nadat de vragen zijn beantwoord over de aandelenoverdracht en betaald is, ontvang je de conceptakte in je dashboard. De gekozen notaris neemt telefonisch contact met je op om de stappen door te nemen en een afspraak te maken.

 • Benodigde documenten aandelenoverdracht


  Voor de overdracht van aandelen heeft de notaris een aantal documenten nodig. Vanuit je dashboard kun je de volgende documenten uploaden: (i) een de statuten van de BV, (ii) een recente balans van de BV, (iii) het aandeelhoudersregister, (iv) een eventuele eerdere akte van overdracht (indien eerder een aandelenoverdracht heeft plaatsgevonden), en (v) indien de koper en verkoper vennootschappen zijn, kopieën van de statuten van de koper en verkoper. De gekozen notaris neemt telefonisch contact met je om de stappen door te nemen.

 • Identificatie bij notaris


  Voor alle betrokken personen (zoals koper en verkoper) kan een afspraak gemaakt worden bij de notaris voor identificatie. Indien er naast de verkoper nog meer aandeelhouders zijn én de statuten van de vennootschap een voorkeursregeling bevatten, dienen deze overige aandeelhouders zich ook te identificeren bij de notaris in verband met het afstand doen van hun voorkeursrecht. Let op, bij een aandelenoverdracht is het niet mogelijk om de akte te passeren met een gelegaliseerde volmacht van een andere notaris. Alle betrokken partijen dienen in persoon bij de Ligo notaris langs te gaan.

 • Overdracht van aandelen


  De notaris passeert de akte van overdracht en de wijzigingen worden doorgegeven bij de Kamer van Koophandel. Je ontvangt direct alle stukken van ons in je Ligo dashboard en per post.

 • Snelheid finale akte van aandelenoverdracht


  De finale akte van aandelenoverdracht zal binnen 7 dagen, na ontvangst van alle benodigde stukken door de notaris, gepasseerd worden.

 • Verkoper of koper niet in Nederland woonachtig


  Indien de koper of verkoper niet in Nederland woonachtig is, staat deze niet vermeld in de Basisregistratie Personen (BRP). De notaris dient dan de verificatie handmatig uit te voeren. De extra kosten voor het geval een koper of verkoper een natuurlijk persoon is én woonachtig in het buitenland is, zijn €39,-. De extra kosten voor het geval een koper of verkoper een rechtspersoon is én gevestigd in het buitenland is, zijn €499,-.

 • Maatwerk


  Zijn er bijzonderheden voor de aandelenoverdracht? Neem dan contact met ons op via onze chat, bel ons op 020-3031043 of stuur een email naar info@ligo.nl om na te vragen wat de precieze kosten van je wensen zijn.