Award winning platform
Rating

Klanten beoordelen Ligo gemiddeld met een 9.1

De nieuwe manier om je bedrijf te starten

Persoonlijke holding oprichten voor € 299,-

 • Alle kosten inbegrepen
 • Persoonlijk overleg met notaris
 • Begeleiding van juristen bij en na oprichting
Abnlogo mono
Financieel dagblad1 mono
Elsevier logo mono
Quotelogo mono
Next web mono
Legal tech1 mono
Sprout1 mono
Startup juncture mono
Nieuws nl1 mono
Silicon canals1 mono

Oprichting in drie stappen door een van de beste notarissen van Nederland

 1. 1. Beantwoord online vragen Binnen 10 minuten doorloop je een online vragenlijst waarna je direct een concept-akte in je dashboard ontvangt.
 2. 2. Langs een notaris voor identificatie Bij de door jou gekozen notaris ga je langs voor identificatie. De notaris neemt de oprichtingsakte met je door.
 3. 3. Oprichting holding en ontvangst akte De notaris passeert de oprichtingsakte. Alle documenten worden veilig in je dashboard geplaatst.

Alles dat je nodig hebt voor de oprichting van je persoonlijke holding:

 • Conceptakte
 • Volmacht
 • Oprichtingsakte met statuten
 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Aandeelhoudersregister
 • Uittreksel van de Kamer van Koophandel *
 • Bespreek de akte met een notaris
 • Beveiligd Ligo dashboard voor al je documenten

* Ga langs bij een van onze notarissen in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht of Borne en je betaalt geen extra kosten voor legalisatie. Of kies een andere notaris bij je in de buurt en betaal +/- €25 - 50 extra.
Rembert boom

Rembert Boom

Oprichter

Ligo biedt toegang tot uitstekende en betaalbare juridisch dienstverlening. Via het membership ben je altijd verzekerd van up-to-date contracten en de adviseurs van Ligo staan altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Persoonlijke holding oprichten

Zonder membership

Binnen 5 werkdagen opgericht

€ 299

Binnen 3 werkdagen opgericht

€ 339

Persoonlijke holding oprichten +

Maandelijks membership

€ 39,95 p/m

10% korting

Binnen 5 werkdagen opgericht

€ 269

Binnen 3 werkdagen opgericht

€ 305

Persoonlijke holding oprichten +

Jaarlijks membership

€ 29,95 p/m

15% korting

Binnen 5 werkdagen opgericht

€ 255

Binnen 3 werkdagen opgericht

€ 288

2138 klanten gingen je voor

Stijn dietz

Stijn Dietz

UNIT4

Op een kostenefficiënte manier regel je de belangrijkste juridische zaken bij Ligo. Bij de notaris zou je hier al snel duizenden euro’s voor kwijt zijn.
Johan stokking

Johan Stokking

The Things Network

Alles was snel geregeld. Tijdens de persoonlijke afspraak met de notaris heb ik alles met hem door kunnen nemen. Mooie service!
Sander heinen

Sander Heinen

De Verhalenmarkt

Ligo heeft ons al duizenden euro's aan juridische kosten bespaard. Member worden van Ligo is een must-have voor iedere ondernemer.

Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast de eenvoudige en snelle oprichting van je persoonlijke holding, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je oprichting. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste notarissen

We werken met de beste notarissen van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw oprichting vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van een goede start. Onze notarissen zijn gevestigd door heel Nederland.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een bedrijf opricht? Doorloop gratis de workflow! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten voor je Holding

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor je persoonlijke holding met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Hoe werkt het? • Online vragenlijst over oprichting


  Bij Ligo kunt je online je gegevens invullen om een persoonlijke holding op te richten. Er zullen een aantal eenvoudige vragen gesteld worden, zoals: Wat is de naam van de holding? Wie is de oprichter? Wij regelen ook de inschrijving bij de KvK voor jou, zodat jij zelf niet diverse formulieren hiervoor hoeft in te vullen! Hier zullen ook een aantal vragen voor worden gesteld.

 • Documenten


  Nadat de vragen zijn beantwoord over de oprichting van de holding en je hebt betaald, ontvang je direct relevante documenten in je dashboard, zoals de conceptakte en een persoonlijke data card. De gekozen notaris neemt telefonisch contact met je op om de stappen door te nemen en een afspraak in te plannen.

 • Identificatie bij notaris


  Je kunt een afspraak maken bij een van onze Ligo-notarissen (gratis) of bij een andere notaris bij jou in de buurt (de kosten hiervan liggen meestal tussen de €25 en €50). Daar kun je de volmacht ondertekenen en je identificeren.

 • Oprichting


  De notaris passeert de oprichtingsakte en de holding wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je ontvangt direct alle stukken van ons in je Ligo dashboard, zodat je kunt starten met je onderneming.

 • Hoe zet ik een holdingstructuur op?


  Wil je een persoonlijke holding met een werkmaatschappij oprichten? Doorloop eerst de online vragenlijst voor de persoonlijke holding. Daarna kun je de vragenlijst voor de oprichting van een BV doorlopen. Een aantal gegevens van de persoonlijke holding (zoals het KvK-nummer) zal je nog niet hebben. Deze informatie hoef je dan ook niet in te vullen in de vragenlijst van de oprichting van de BV. De notaris zal telefonisch contact met je opnemen om de stappen te doorlopen.

 • Oprichter niet in Nederland woonachtig


  lndien de oprichter niet in Nederland woonachtig is, staat deze niet vermeld in de Basisregistratie Personen (BRP). De notaris dient dan de verificatie handmatig uit te voeren. De extra kosten voor het geval een oprichter een natuurlijk persoon is én woonachtig in het buitenland is, zijn €39,-. De extra kosten voor het geval een oprichter een rechtspersoon is én gevestigd in het buitenland is, zijn €499,-.

 • Maatwerk


  Wil je stemrechtloze aandelen, winstrechtloze aandelen, een goedkeuringsregeling of een Raad van Commissarissen? Dan dient dit in de akte verwerkt te worden. Neem dan contact met ons op via onze chat, bel ons op 020-3031043 of stuur een email naar info@ligo.nl om na te vragen wat de precieze kosten van je wensen zijn.Wat moet ik verder nog weten?

 • Wat is een persoonlijke holding?


  Een persoonlijke holding (ook wel ‘holding’) is een besloten vennootschap die aandelen houdt in een andere onderneming. De holding is jouw eigen persoonlijke BV waar je als natuurlijk persoon zelf 100% van de aandelen in houdt. De holding houdt vervolgens weer de aandelen in de BV waar alle activiteiten en werkzaamheden plaatsvinden. Deze BV wordt ook wel een werk-BV genoemd. Doorgaans hebben ondernemers een holding, omdat het hebben van een holding en een werk-BV (de zogenaamde holdingstructuur) vele fiscale voordelen oplevert.

 • Het grootste voordeel van een holding


  Het grootste voordeel van een holding is geldbesparing. Zo voorkom je met de holdingstructuur een te hoge belastingdruk. Daarnaast blijft niet uitgekeerde winst onbelast in de holding. Zo fungeert de holding als spaarpot. Ook is het verkopen van aandelen in de werk-BV met een holding veel voordeliger dan zonder holding. Wanneer je als natuurlijk persoon aandelen verkoopt, betaal je over de winst 25% inkomstenbelasting. Wanneer de holding aandelen in de werk-BV verkoopt, betaal je geen belasting over de winst van de verkoop.

 • Andere voordelen van een holding


  Naast geldbesparing is een ander voordeel van een holding dat je geen onnodig risico loopt. Je kunt je activa, zoals intellectuele eigendomsrechten, pensioenrechten en onroerende zaken (zoals je bedrijfspand) onderbrengen in je holding. Dit is dan afgescheiden van de risico’s die de werk-BV loopt, zodat schuldeisers zich in beginsel niet kunnen verhalen op deze activa wanneer de werk-BV niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Verder kan de holding fungeren als belegger van het werkkapitaal van de werk-BV en kan de holding fungeren als pensioen-BV of management-BV.

 • Wat heb je nodig om een holdingstructuur op te zetten?


  Je kan een werk-BV en de persoonlijke holding op te richten. Zodra deze twee entiteiten zijn opgericht, dien je voor een aantal contracten af te sluiten om gedoe met de Belastingdienst te voorkomen. Tussen jou en de holding sluit je een Arbeidsovereenkomst DGA, omdat je als werknemer in ‘loondienst’ zal zijn bij de holding. Je sluit vervolgens een managementovereenkomst tussen jou, de holding en de werk-BV om overeen te komen dat jij de managementtaken voor de werk-BV zal uitvoeren en de werk-BV daar steeds een managementvergoeding voor betaalt aan de holding. Verder dien je rekening courant overeenkomsten te sluiten en als de werk-BV meer dan één aandeelhouder heeft, is een aandeelhoudersovereenkomst van belang. Wil je er zeker van zijn dat je niets vergeet en alle stappen op een rijtje hebben? Doorloop dan de handige checklist bedrijf oprichten. Dit kan met een gratis account.

 • Op een later moment een holding plaatsen?


  We raden het af om op een later moment een holding tussen jou en de werk-BV te plaatsen. Je bent namelijk duurder uit: je hebt extra kosten voor een akte voor een aandelenoverdracht of een akte van inbreng, omdat je dan je aandelen over dient te dragen aan, of in te brengen in, de holding. Het feit dat je direct inkomstenbelasting verschuldigd bent over de meerwaarde van de aandelen, kan het tevens kostbaar en complex maken. Voorkom deze situatie door direct met een holding de werk-BV op te richten.