Award winning platform
Rating

Klanten beoordelen Ligo gemiddeld met een 9.1 Kiyoh logo

Stichting oprichten voor € 349,-

 • Alle kosten inbegrepen
 • Persoonlijk overleg met notaris
 • Begeleiding van juristen bij en na oprichting
Abnlogo mono
Financieel dagblad1 mono
Elsevier logo mono
Quotelogo mono
Next web mono
Legal tech1 mono
Sprout1 mono
Startup juncture mono
Nieuws nl1 mono
Silicon canals1 mono

Oprichting in drie stappen door een van de beste notarissen van Nederland

 • 1 1. Beantwoord online vragen Binnen 10 minuten doorloop je een online vragenlijst waarna je direct een concept-akte in je dashboard ontvangt.
 • 2 2. Langs een notaris voor identificatie Bij de door jou gekozen notaris ga je langs voor identificatie. De notaris neemt de oprichtingsakte met je door.
 • 3 3. Oprichting stichting en ontvangst akte De notaris passeert de oprichtingsakte. Alle documenten worden veilig in je dashboard geplaatst.
Logo

Stichting oprichten

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Onbeperkt telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Geen member

€ 349

GEEN

Member maandelijks *

€ 314

10%

GRATIS

GRATIS

Member jaarlijks *

€ 296

15%

GRATIS

GRATIS


* Wil je meer weten over de voordelen voor Ligo members? Klik dan hier voor meer informatie

Wat onze klanten over ons zeggen:


Kiyoh logo
Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Rembert 3.5

GOED!

Beoordeling:

Heldere standaardcontracten in het Nederlands en Engels. Ligo heeft ons daarmee al heel veel tijd en geld bespaard.

Leo 4.5

PERFECT!

Beoordeling:

Zeer goede dienstverlening, en erg handig dat alle juridische zaken onder één paraplu worden aangeboden.


Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast de eenvoudige en snelle oprichting van je stichting, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je oprichting. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste notarissen

We werken met de beste notarissen van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw oprichting vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van een goede start. Onze notarissen zijn gevestigd door heel Nederland.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een bedrijf opricht? Doorloop gratis de workflow! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor je stichting met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Hoe werkt het?


 • Online vragenlijst over oprichting


  Bij Ligo kunt je online je gegevens invullen om een stichting op te richten. Er zullen een aantal eenvoudige vragen gesteld worden, zoals: Wat is de naam van de stichting? Wie zijn de oprichters? Wat zijn de activiteiten van de stichting? Wij regelen ook de inschrijving bij de KvK voor jou, zodat jij zelf niet diverse formulieren hiervoor hoeft in te vullen! Hier zullen ook een aantal vragen voor worden gesteld. Voor een overzicht van de meest gestelde vragen over de oprichting van een stichting, klik hier!

 • Documenten


  Nadat de vragen zijn beantwoord over de oprichting van de stichting en je hebt betaald, ontvang je direct relevante documenten in je dashboard, zoals de conceptakte en een persoonlijke data card. De gekozen notaris neemt telefonisch contact met je op om de stappen door te nemen en een afspraak te maken.

 • Identificatie bij notaris


  Bij elke notaris in Nederland kun je langs om je te identificeren en een volmacht te ondertekenen. Bij onze notarissen in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht of Borne is dit gratis. Je kan daar een afspraak maken of bij een andere notaris bij jou in de buurt (de kosten hiervan liggen meestal tussen de €25 en €50). Daar kun je een volmacht ondertekenen en je identificeren. Een notaris is wettelijk verplicht tot identificatie vóórdat hij aan de slag gaat. Je kan je identificeren met een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Voor Nederlandse ondernemingen gaat dit via een uittresksel van de Kamer van Koophandel.

 • Oprichting


  De notaris passeert de oprichtingsakte en de stichting wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je ontvangt direct alle finale documenten in je Ligo dashboard, zodat je van start kunt met de stichting.

 • Oprichter niet in Nederland woonachtig


  lndien de oprichter niet in Nederland woonachtig is, staat deze niet vermeld in de Basisregistratie Personen (BRP). De notaris dient dan de verificatie handmatig uit te voeren. De extra kosten voor het geval een oprichter een natuurlijk persoon is én woonachtig in het buitenland is, zijn €39,-. De extra kosten voor het geval een oprichter een rechtspersoon is én gevestigd in het buitenland is, zijn €499,-.

 • Maatwerk


  Wil je een Stichting Administratie Kantoor (STAK) oprichten of heb je andere specifieke wensen? Neem dan contact met ons op via onze chat, bel ons op 020-3031043 of stuur een email naar info@ligo.nl om na te vragen wat de precieze kosten van je wensen zijn.