Stichting oprichten vanaf € 339,-

 • Alle notariële kosten inbegrepen
 • Persoonlijk overleg met notaris
 • Begeleiding van juristen bij en na oprichting

Oprichting in drie stappen door een van de beste notarissen van Nederland

1

Beantwoord online vragen

Binnen 10 minuten doorloop je een online vragenlijst waarna je direct een concept-akte in je dashboard ontvangt.
2

Langs een notaris voor identificatie

Bij de door jou gekozen notaris ga je langs voor identificatie. De notaris neemt de oprichtingsakte met je door.
3

Oprichting stichting en ontvangst akte

De notaris passeert de oprichtingsakte. Alle documenten worden veilig in je dashboard geplaatst.

Stichting oprichten

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Geen member

€ 399

Excl. BTW

GEEN

Member maandelijks *

€ 359

Excl. BTW

10%

GRATIS

GRATIS

Member jaarlijks *

€ 339

Excl. BTW

15%

GRATIS

GRATIS


* Wil je meer weten over de voordelen voor Ligo members? Klik dan hier voor meer informatie."

*** Exclusief eenmalige KvK-inschrijfkosten van € 50,- die elke nieuwe onderneming gefactureerd krijgt van de KvK.

Stichting oprichten

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Geen member

€ 399

Excl. BTW

GEEN


Stichting oprichten

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Member maandelijks *

€ 359

excl. BTW

10%

GRATIS

GRATIS


Stichting oprichten

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Member jaarlijks *

€ 339

Excl. BTW

15%

GRATIS

GRATIS


Wat onze klanten over ons zeggen:

PERFECT!

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.
Jelle

GOED!

Heldere standaardcontracten in het Nederlands en Engels. Ligo heeft ons daarmee al heel veel tijd en geld bespaard.
Rembert

PERFECT!

Zeer goede dienstverlening, en erg handig dat alle juridische zaken onder één paraplu worden aangeboden.
Leo

Onze advocaten staan voor je klaar!

Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast de eenvoudige en snelle oprichting van je stichting, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je oprichting. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste notarissen

We werken met de beste notarissen van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw oprichting vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van een goede start. Onze notarissen zijn gevestigd door heel Nederland.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een bedrijf opricht? Doorloop gratis de workflow! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor je stichting met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Nog vragen?

We helpen je graag. Gebruik de chat rechtsonder op het scherm, of bel ons.
020 - 30 31 043

Hoe werkt het?


 • Online vragenlijst over oprichting


  Bij Ligo kunt je online je gegevens invullen om een stichting op te richten. Er zullen een aantal eenvoudige vragen gesteld worden, zoals: Wat is de naam van de stichting? Wie zijn de oprichters? Wat zijn de activiteiten van de stichting? Wat is het doel van de stichting? Wij regelen ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) voor jou, zodat jij zelf niet diverse formulieren hiervoor hoeft in te vullen. Hier zullen ook een aantal vragen voor worden gesteld. Voor een overzicht van de meest gestelde vragen over de oprichting van een stichting, klik hier. De kosten voor het oprichten van de stichting zijn € 399,-. Indien je Ligo hebt krijg je korting en kan het al vanaf € 339,-.

 • Documenten


  Nadat de vragen zijn beantwoord over de oprichting van de stichting en je hebt betaald, ontvang je direct relevante documenten in je dashboard. Zo kun je direct de conceptakte en je persoonlijke data card downloaden en bekijken.

 • Identificatie bij notaris


  Bij elke notaris in Nederland kun je langs om je te identificeren en een volmacht te ondertekenen. Bij de Ligo notarissen verspreid over Nederland is dit gratis. Je kan daar langsgaan of bij een andere notaris bij jou in de buurt (de kosten hiervan liggen erg laag, meestal tussen de €25 en €50). Daar kun je een volmacht ondertekenen en je identificeren. Een notaris is wettelijk verplicht tot identificatie vóórdat hij aan de slag gaat. Je kan je identificeren met een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Voor Nederlandse ondernemingen gaat dit via een uittreksel van de Kamer van Koophandel.

 • Oprichting


  Een stichting wordt opgericht met een notariële akte. De notaris passeert de oprichtingsakte en de stichting wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je ontvangt direct alle finale documenten in je Ligo dashboard, zodat je van start kunt met de stichting.

 • Oprichter niet in Nederland woonachtig


  lndien de oprichter niet in Nederland woonachtig is, staat deze niet vermeld in de Basisregistratie Personen (BRP). De notaris dient dan de verificatie handmatig uit te voeren. De extra kosten voor het geval een oprichter een natuurlijk persoon is én woonachtig in het buitenland is, zijn €39,-. De extra kosten voor het geval een oprichter een rechtspersoon is én gevestigd in het buitenland is, zijn €499,-.

 • Niet-Nederlands of Engelstalige oprichter


  Helaas is het niet mogelijk om een stichting via Ligo op te richten als oprichter, indien je geen Nederlands of Engels spreekt.

 • Bestuur van een stichting


  Het bestuur van een stichting bestaat meestal uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter is het gezicht van de stichting, vertegenwoordigt de stichting bij officiële aangelegenheden en leidt vergaderingen. De secretaris draagt zorg voor verslagen en notulen van vergaderingen en de penningmeester is verantwoordelijk voor de financiën. Je kan echter ook zelfstandig een stichting oprichten. In dat geval zal deze ene persoon zowel voorzitter, secretaris als penningmeester zijn. Als bestuurder van een stichting ben je in principe niet aansprakelijk voor verplichtingen, zoals schulden van de stichting. Een uitzondering hierop is in het geval je als bestuurder niet handelt in het belang van de stichting (wanbestuur). Bij onbehoorlijk bestuur kan het bestuur hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld.

 • ANBI oprichten?


  Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals zich voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut. Dit kan bijvoorbeeld voor goede doelen zijn. De Belastingdienst wijst een ANBI status toe. Je kan hier bij Ligo een ANBI oprichten en meer informatie erover lezen.

 • Maatwerk


  Wil je een Stichting Administratiekantoor (STAK) oprichten of heb je andere specifieke wensen? Neem dan contact met ons op via onze chat, bel ons op 020-3031043 of stuur een email naar info@ligo.nl om na te vragen wat de precieze kosten van je wensen zijn.