Laatst geüpdatet op juli 28, 2023

Als je bedrijf lekker door blijft groeien kan een BV oprichten dus een goede volgende stap zijn. Hier zitten echter meer haken en ogen aan dan bij een eenmanszaak. Je moet bijvoorbeeld jaarstukken laten opstellen door een administratiekantoor en als je personeel in dienst neemt, komen er uiteraard nog andere zaken bij kijken.

Om je voor te bereiden op wat komen gaat, gaan we je op deze pagina meer vertellen over het oprichten van een BV in Den Haag.

Ook interessant:

  1. BV Oprichten in Eindhoven
  2. BV Oprichten in Amsterdam
  3. BV Oprichten in Rotterdam

Onderzoek de markt voordat je start

Voordat je een bedrijf start is het zaak te onderzoeken of er markt is voor jouw product of dienst. Kun je genoeg opdrachten krijgen? Is er voldoende afzetmarkt voor de diensten die je wilt gaan aanbieden? Als de uitkomst positief is, dan kun je met een gerust hart verdergaan met het opstarten van je BV in Den Haag.

Ligo kan samen met jou sparren of je toekomstige bedrijf een succes kan worden. Misschien is het bijvoorbeeld verstandiger om te starten als eenmanszaak. Als de winst na verloop van tijd toeneemt, kun je er altijd nog voor kiezen om je eenmanszaak om te zetten naar een BV.

Is er voldoende kapitaal voor de BV?

Er geldt geen minimum inleg van kapitaal meer voor het starten van een BV in Den Haag. Veel ondernemers houden desondanks het ‘oude’ minimum startkapitaal van € 18.000,- aan, dat voorheen een vereiste was voor het oprichten van een BV.

Dit bedrag hoeft niet per se op de bank van de onderneming te staan. Je mag ook goederen inbrengen als startkapitaal. Denk aan een bedrijfsauto, kantoorinventaris, apparatuur, gereedschap of voorraden. De hoogte van het startkapitaal wordt dan berekend aan de hand van de dagwaarde van de goederen.

Als je niet genoeg kapitaal beschikbaar hebt, dan kun je proberen investeerders voor je bedrijf te interesseren. Dit kan door je plannen te pitchen in de hoop dat een investeerder wil deelnemen in je BV. Dat betekent natuurlijk wel dat de investeerder in ruil daarvoor een bepaald percentage van de aandelen in je bedrijf krijgt.

Een andere optie is om een lening bij de bank aan te vragen. Hiervoor zal een solide businessplan nodig zijn, zodat de bank een inschatting kan maken of de lening wel of niet terugbetaald kan worden.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

De procedure bij het oprichten van een BV in Den Haag

Om een BV in Den Haag op te richten moet je naar de notaris en naar de Kamer van Koophandel. De notaris stelt de oprichtingsakte en de statuten van de BV op. Vervolgens dienen deze documenten ook ondertekend te worden door de notaris.

Als dat is geregeld kan het bedrijf worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Via Ligo kun je dit volledig digitaal doen door online toestemming te geven voor de inschrijving in het Handelsregister.

Daarnaast kunnen onze juristen je ondersteunen bij het oprichten van de BV. We bieden je ook direct (online) contact met een notaris. Hierdoor hoef je niet telkens op en neer te rijden naar een notariskantoor. Op die manier kun je jouw BV al na 5 werkdagen operationeel hebben.

Kies voor de beste ondersteuning als je een BV in Den Haag gaat oprichten

Wil je een goede en gezonde start van je nieuwe bedrijf? Bij het oprichten van een BV in Den Haag kun je rekenen op deskundig advies van Ligo. Maak een afspraak voor een adviserend gesprek om jouw situatie en de bijbehorende mogelijkheden te bespreken.

Vervolgens kun je door middel van een aantal simpele stappen volledig digitaal een BV oprichten in Den Haag. Vul een simpele vragenlijst in, upload de benodigde documenten, identificeer je en geef toestemming om jouw BV officieel in te schrijven.

Voor, tijdens en na de oprichting van de BV kun je rekenen op gratis juridische ondersteuning van onze ervaren Ligo juristen. Wij staan 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen bij juridische zaken omtrent de oprichting van jouw BV.

Ontdek vandaag nog wat Ligo voor je kan betekenen in het oprichten van een nieuwe BV. Vraag direct een adviserend gesprek aan of start direct met het online oprichten van een BV via Ligo.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)