Laatst geüpdatet op juli 28, 2023

Voor jezelf een bedrijf beginnen is een droom van veel mensen. Met een goede start is de kans groot dat je een succesvolle ondernemer wordt. Er zijn echter wel enkele zaken om rekening mee te houden bij het oprichten van een BV in Eindhoven.

Ook interessant:

  1. BV Oprichten Amsterdam
  2. BV Oprichten Den Haag
  3. BV Oprichten Rotterdam

Is je bedrijf levensvatbaar?

Voordat je de stap zet naar het oprichten van een BV in Eindhoven, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de markt. Is er ruimte voor jouw bedrijf in de regio? Is er niet te veel concurrentie aanwezig? En als je landelijk wilt gaan werken of zelfs zaken wilt gaan doen met het buitenland, heb je daar dan voldoende capaciteit voor?

Kom je tot de conclusie dat er een markt is voor jouw producten of diensten? Bedenk dan tot op welke hoogte je afspraken met klanten, leveranciers en opdrachtgevers kunt nakomen. Zijn de vooruitzichten positief, dan ben je klaar voor de volgende stap.

Een BV oprichten met gratis advies van de Ligo specialisten?

Meer dan 100.000+ ondernemers kozen voor de oplossing van Ligo

Naar de notaris en inschrijving bij de KvK

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan met jouw BV in Eindhoven, zal deze officieel moeten worden ingeschreven in het Handelsregister. Hiervoor zijn een aantal notariële aktes vereist, zoals de oprichtingsakte en de statuten van de BV.

De oprichtingsakte en statuten dienen opgesteld en ondertekend te worden door een notaris. Richt je jouw BV via Ligo op, dan zorgen wij dat je direct (online) contact hebt met een notaris die deze zaken voor je regelt.

Na het opstellen en ondertekenen van de benodigde documenten, dient de BV ingeschreven te worden bij de Kamer van Koophandel. Door online toestemming te geven kunnen onze juristen de inschrijving in het Handelsregister digitaal voor je regelen.

Een goede financiële start

Een BV in Eindhoven starten doe je natuurlijk alleen als je kansen ziet om je bedrijf financieel gezond te laten zijn. Daarom is het belangrijk dat je het benodigde startkapitaal hebt voor de oprichting van een BV.

  • Er geldt geen minimumbedrag meer voor het starten van een BV. Het benodigde startkapitaal is afhankelijk van het soort bedrijf dat je opricht.
  • Wil je een lening afsluiten bij een bank voor startkapitaal? Dan heb je meestal een businessplan nodig. Hierin leg je uit wat je precies gaat doen. Ook geef je een prognose van de te verwachten omzet en winst. Die moet uiteraard ergens op gebaseerd zijn, zodat de bank een overweging kan maken om je wel of geen lening te verschaffen.

Maak een afspraak voor het oprichten BV in Eindhoven

Wil jij je droom waar gaan maken en een BV in Eindhoven oprichten? Of wil je doorgroeien en de overstap maken van een eenmanszaak naar een BV? Maak dan een afspraak voor deskundig advies en ondersteuning van Ligo.

Bij Ligo kun je tegen een scherp tarief volledig digitaal een BV oprichten. In een aantal simpele stappen, die volledig online uitgevoerd kunnen worden, kan jouw BV al binnen 5 werkdagen worden opgericht.

Daarbij ontvang je gratis juridisch advies bij, tijdens en na de oprichting van jouw BV. Onze Ligo juristen staan 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen met juridische kwesties omtrent de oprichting van jouw BV.

Ook voor het opstellen van contracten kun je een beroep doen op onze uitgebreide juridische kennis. Daarnaast vind je op de website een goed gevulde databank met informatie waar je als (startend) ondernemer je voordeel mee kunt doen.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)