Laatst geüpdatet op juli 28, 2023

Wil je een BV oprichten in Rotterdam? Ligo helpt je graag met deskundig advies bij de voorbereiding en de inschrijving van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Voordat je besluit om de inschrijving van je BV in gang te zetten, is het verstandig om te (laten) beoordelen of een BV de juiste rechtsvorm is. Je kunt natuurlijk ook een eenmanszaak inschrijven, maar als de omzet stijgt, is het wellicht verstandig om de bedrijfsvorm om te zetten naar een BV.

Ook interessant:

  1. BV Oprichten in Amsterdam
  2. BV Oprichten in Den Haag
  3. BV Oprichten in Eindhoven

Doe onderzoek naar de markt in Rotterdam

Ligo kan je helpen met het bepalen van de kansen voor je bedrijf. Het is verstandig om te onderzoeken of je bedrijf winstgevend kan worden. Dit hangt natuurlijk allereerst af van het soort producten of diensten dat je wilt gaan aanbieden.

Ook is het verstandig om te onderzoeken hoeveel concurrentie er is in de branche waarin je gaat opereren. Wil je bijvoorbeeld in de bouw gaan werken, dan weet je zeker dat er voldoende werk aanwezig is.

Kies je er echter voor om een onderneming te starten in een branche waarin veel concurrentie aanwezig is, of waarin weinig vraag naar het product of de dienst is? Dan kan het zijn dat je jouw droom snel weer moet laten varen.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Het startkapitaal van de BV

Het is voor het starten van een BV in Rotterdam niet langer verplicht om een startkapitaal in het bedrijf te storten. Dit betekent dat je al een BV kunt starten met een symbolisch startkapitaal van slechts € 0,01.

Los van het feit dat er geen minimum startkapitaal vereist is, is het natuurlijk wel handig om genoeg kapitaal te hebben om de onderneming te runnen. Je moet bijvoorbeeld investeren in kantoorinventaris, een bedrijfsauto, machines en gereedschappen of voorraden.

Mocht je zelf niet voldoende kapitaal in kunnen brengen, dan kun je hiervoor een lening aanvragen bij de bank. In dat geval is het vaak een vereiste om een goed geschreven businessplan te overhandigen.

In het businessplan leg je uit wat je gaat doen als ondernemer en wat je omzet- en winstverwachting is voor de komende jaren. De bank beoordeelt aan de hand daarvan of het verantwoord is om je een lening te verstrekken.

BV oprichten in Rotterdam via Ligo

Wil je graag een BV oprichten in Rotterdam? Dan ben je bij Ligo aan het juiste adres. Samen met onze juristen, advocaten en notarissen zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe BV binnen 5 werkdagen wordt opgericht.

Daarbij worden alle benodigde documenten en notariële aktes volledig digitaal opgesteld en ondertekend. Hierdoor hoef je niet uren in de auto te zitten om meerdere malen naar de notaris te gaan.

Naast dat je een hoop tijd bespaart, bespaar je bij Ligo ook op de kosten. Tegen een scherpe prijs kun je de volledige oprichting van de BV, inclusief het laten opstellen en ondertekenen van de benodigde documenten, online regelen.

Mocht je behoefte hebben aan juridisch advies of vragen hebben over de oprichting van jouw BV? Neem dan gerust contact met ons juridische team. Wij staan 7 dagen per week klaar om je te ondersteunen met juridische hulp.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)