Laatst geüpdatet op juli 28, 2023

Wil je graag een BV oprichten in Amsterdam? Dan is het belangrijk om jezelf goed te laten informeren. Met je eigen bedrijf kun je jouw dromen waarmaken en jouw producten of diensten aanbieden aan potentiële klanten. Hiervoor dient wel het één en ander geregeld te worden.

Voordat je BV wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), moeten er een aantal dingen worden geregeld. Zo moet je onder andere naar de notaris voor het laten opstellen en ondertekenen van de oprichtingsakte en de statuten van de BV.

Dit is echter niet het enige wat moet gebeuren om een BV op te richten. Bovendien zijn er een aantal zaken waar je van tevoren goed over na moet denken. We zullen je op deze pagina meer vertellen over het oprichten van een BV in Amsterdam.

Ook interessant:

  1. BV Oprichten Eindhoven
  2. BV Oprichten Den Haag
  3. BV Oprichten Rotterdam

Startkapitaal voor je BV in Amsterdam

Als je een BV wilt oprichten in Amsterdam was daar voorheen een minimum startkapitaal van € 18.000,- voor nodig. Tegenwoordig is het minimum startkapitaal voor de BV als het ware afgeschaft en kun je met een symbolisch bedrag van € 0,01 al starten.

Afhankelijk van het soort onderneming dat je opstart, zal er in de meeste gevallen toch een startkapitaal nodig zijn om de onderneming op te kunnen starten. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van voorraad of het aanschaffen van bedrijfsmiddelen voor de uitvoering van werkzaamheden.

Bij het startkapitaal mag je ook goederen meetellen die je inbrengt in de onderneming . De dagwaarde daarvan kan bij het startkapitaal van de BV worden meegeteld.

Wil je geld lenen bij een bank of investeerders voor je bedrijf aantrekken, dan is een goed businessplan een must. Hiermee kunnen de bank en/of potentiële investeerders inschatten of de onderneming kans heeft van slagen.

Investeerders vragen daarnaast vaak om een pitch. Je presenteert je bedrijf en demonstreert de producten die je wilt gaan verkopen of geeft aan de hand van een PowerPoint presentatie uitleg over wat je precies wilt gaan doen.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

De juridische kant van je BV

In Amsterdam een BV oprichten kent natuurlijk ook een juridische kant. Je wordt DGA (Directeur-Grootaandeelhouder) en krijgt de verantwoordelijkheid over het financiële reilen en zeilen van je bedrijf.

Als je personeel in dienst neemt, ben je verantwoordelijk voor de uitbetaling van salaris en afdracht van loonbelasting en premies.

Ligo kan je helpen bij het opzetten van jouw BV. Als je gestart bent als eenmanszaak en wilt overstappen naar een BV omdat de zaken goed gaan, dan kan ook daar juridische bijstand bij worden verleend. Klik hier om meer te lezen over het omzetten van een eenmanszaak naar een BV.

Ligo hanteert scherpe tarieven en kan je ook helpen met het vinden van een betaalbare notaris. Daarbij kun je rekenen op hulp en advies bij het opstellen van contracten met zowel leveranciers als opdrachtgevers. Bij Ligo kun je erop vertrouwen dat er alles aan gedaan wordt om jouw BV in Amsterdam een goede start te geven.

Advies en hulp na de start van je bedrijf

Ook als jouw BV in Amsterdam al een tijdje draait kan het zijn dat je vragen hebt over de bedrijfsvoering. Misschien wil je een medevennoot aanstellen of een holdingstructuur opzetten.. Ook voor dergelijke zaken staan onze Ligo juristen voor je klaar.

Wil jij ook zorgeloos gaan ondernemen in Amsterdam met je BV? Neem dan contact op met Ligo voor een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden voor jouw onderneming bespreken.

Een BV oprichten met gratis advies van de Ligo specialisten?

Meer dan 100.000+ ondernemers kozen voor de oplossing van Ligo

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)