Laatst geüpdatet op augustus 3, 2023

Je wilt een BV oprichten en dat betekent dat je weet dat je voor verschillende taken komt te staan die tijd gaan kosten, maar hoelang duurt het oprichten van een BV werkelijk? Dit is vooral afhankelijk van de weg die je gaat bewandelen naar de daadwerkelijke oprichting van je BV.

Je kunt namelijk de traditionele weg volgen, wat vooral betekent dat je veel offline regelt, of je kunt voor de digitale aanpak gaan. Het ene proces duurt aanzienlijk langer dan het andere proces. Bij Ligo, winnaar van onder meer de Dutch Legal Tech Startup Award, zorgen we voor de snelste oprichting van jouw BV.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Hoelang duurt de oprichting van BV traditioneel?

Hoelang duurt de oprichting van een BV precies wanneer je de traditionele weg volgt, dus zonder al te veel gebruik te maken van een online dienstverlening? Dit is uiteraard van meerdere factoren afhankelijk, maar het is duidelijk dat je tijd moet reserveren voor diverse belangrijke stappen.

Denk hierbij aan een bezoek aan de Kamer van Koophandel, aan het regelen van al het papierwerk en het juridisch sluitend maken van het geheel.

Daarnaast is een afspraak met een notaris noodzakelijk, wat ook veel tijd kost. De snelste tijd om op traditionele wijze een BV op te richten ligt tussen de 7 en 10 werkdagen, waarbij we de voorbereidingsfase niet meerekenen.

Hoelang duurt het oprichten van een BV bij digitale services?

Maak je gebruik van digitale services, dan bespaar je aanzienlijk tijd én geld. Hoelang duurt het oprichten van een BV bij het gebruik van een online dienstverlening? Dan moet je vaak rekening houden met een tijdsbestek van gemiddeld 7 werkdagen. Vanzelfsprekend hangt deze tijd ook af van de partij waarmee je de samenwerking aangaat om je BV op te richten. Bekijk ook eens de mogelijkheid van het oprichten van een digitale BV.

Kun je het oprichten van een BV versnellen?

Wil je het proces van het oprichten van je BV versnellen? Bij Ligo kun je rekenen op een snelle oprichting van je BV, in slechts drie stappen, waarbij jouw BV al binnen 5 werkdagen staat. Ons all-in-one platform biedt alles wat je nodig hebt om je bedrijf te starten, volledig digitaal, waarbij je contracten optimaal beheert, zekerheid hebt van juridische correctheid en afstand doet van tijdrovend papierwerk.

Hoe versnellen wij het oprichten van een BV?

Het starten, runnen en beschermen van jouw BV wordt eenvoudig wanneer je gebruik maakt van het all-in-one platform van Ligo. Onze slimme technologie maakt het mogelijk om onder meer juridische documenten op te stellen, te ondertekenen, te legaliseren en te beheren.

Je hebt hiervoor geen juridische kennis nodig. De software die wij bieden is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het niet alleen snel is om je BV middels ons drie stappenplan op te richten, maar ook heel makkelijk.

Je verspilt geen tijd of geld en je raakt niet verstrikt in features die complex en onduidelijk zijn. Gewoon snelle en simpele software, én altijd juridisch correct.

Een BV oprichten met gratis advies van de Ligo specialisten?

Meer dan 100.000+ ondernemers kozen voor de oplossing van Ligo

Spoedaanvraag voor het oprichten van een BV

Een spoedaanvraag voor het oprichten van een BV is een manier om snel en eenvoudig een besloten vennootschap te starten. Hiervoor heb je een notaris nodig die de oprichtingsakte en de statuten opstelt.

Door middel van een spoedaanvraag kun je een BV al binnen 48 uur oprichten, mits je een standaard BV aanhoudt. Als je een andere vorm wilt voor je BV, dan kan het langer duren en moet je maatwerk aanvragen bij de notaris.

Het is van belang om alle door de notaris opgevraagde informatie en documentatie te hebben aangeleverd om een spoedaanvraag snel en soepel te laten verlopen. Neem contact op met onze juristen om de mogelijkheden voor een spoedaanvraag voor de oprichting van de BV te bespreken.

De zeer complete oplossing van Ligo

Ligo biedt een volledig digitaal proces om het oprichten van een BV te versnellen en te vereenvoudigen. Je kunt rekenen op een totaaloplossing, inclusief direct contact met een notaris, een oprichtingsakte en een eerste Nederlandse aandeelhouder.

Via ons moderne platform bespaar je niet alleen tijd, maar ook kosten. De oprichting van jouw BV kost via ons namelijk slechts een fractie van de prijs en alle notariële kosten zijn inbegrepen.

Wanneer alle relevante documenten zijn verstrekt, wordt uiteraard ook de KvK registratie en het KvK uittreksel geregeld. Hiervoor ontvang je een aparte factuur van de Kamer van Koophandel.

7 dagen per week professionele support

Je kunt direct online aan de slag als je een BV wilt oprichten. Wil jij je BV starten met een gratis juridisch adviesgesprek? Dan kun je dit adviesgesprek direct bij je oprichting online inplannen.

Zowel voor als na de oprichting van je BV kun je bij ons rekenen op 7 dagen per week professionele support. Dát is de kracht van Ligo. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies als jij op korte termijn jouw BV wilt oprichten.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)