Laatst geüpdatet op augustus 3, 2023

In een wereld waarin alles snel verandert en er steeds meer digitaal geregeld kan worden, kunnen bepaalde zaken niet achterblijven. Een mooi voorbeeld hiervan is het oprichten van een BV.

Sommige sectoren zijn een beetje achter gebleven in de technologische revolutie. Denk bijvoorbeeld aan de notariële sector. Bij Ligo vonden we het tijd om hier verandering in te brengen. Daarom hebben wij de digitale BV in het leven geroepen.

Wat is een digitale BV?

Een digitale BV is een BV die volledig digitaal wordt opgericht en beheerd. Het is een digitale visualisatie van een besloten vennootschap die online gemanaged kan worden.

De digitale BV is niet beperkt tot enkel de juridische rechtsvorm van een BV, maar dient ter ondersteuning van de ondernemer. Zij kunnen namelijk al hun zaken en diensten digitaal uitvoeren waardoor een deel ervan geautomatiseerd kan worden.

Een BV oprichten met gratis advies van de Ligo specialisten?

Meer dan 100.000+ ondernemers kozen voor de oplossing van Ligo

Voor wie is de digitale BV bedoeld?

De digitale BV is bedoeld voor ondernemers, notarissen en adviseurs die hun onderneming digitaal willen beheren. Een digitale BV maakt het voor hen mogelijk om de oprichting van de BV digitaal te verrichten. In combinatie met een digitale werkomgeving kunnen zij al hun processen online regelen en bijhouden.

Wat zijn de voordelen van het oprichten van een digitale BV?

De voordelen van het oprichten van een digitale BV hebben betrekking tot het gemak dat de digitale kant van de onderneming met zich meebrengt.

Vroeger diende je voor het oprichten van een BV naar een notaris te gaan waar diverse documenten werden opgesteld en ondertekend. Hiervan ontving je één exemplaar dat je goed diende te bewaren.

Wanneer er documenten zoek raakten was het een hoop gedoe om op een later moment wijzigingen aan te brengen in bijvoorbeeld het aandeelhoudersregister of de statuten.

Met een digitale BV heb je altijd digitaal toegang tot belangrijke notariële aktes van de BV. Denk bijvoorbeeld aan de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Bovendien kunnen deze notariële aktes online ondertekend worden door een notaris.

Daarnaast maakt de digitale BV het mogelijk om nieuwe documenten online op te stellen en te ondertekenen. Vervolgens wordt alles opgeslagen in de digitale omgeving, zodat je er op elk gewenst moment toegang tot hebt.

Hoe kan ik een digitale BV oprichten?

Een digitale BV richt je volledig online op. Het verschil met een traditionele BV zit hem voornamelijk in de oprichting en het beheer van de BV. Met betrekking tot de juridische rechtsvorm en statuten zijn de twee exact hetzelfde.

Online vul je alle gegevens in met betrekking tot de bedrijfsnaam, aandeelhouders, statuten etc. Vervolgens lever je de benodigde documenten aan en worden alle documenten online opgesteld en ondertekend door de notaris en betrokkenen.

Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid en locatie van zowel de notaris als de betrokken oprichter(s). Je hoeft namelijk niet naar een fysiek notariskantoor af te reizen om de oprichting van de BV te verwezenlijken.

Digitale BV oprichten bij Ligo

Wil jij een digitale BV oprichten? Dan ben je bij het juiste adres beland. Bij Ligo zijn we namelijk gespecialiseerd in het oprichten van digitale BV’s die volledig online beheerd kunnen worden.

Naast de oprichting van de digitale BV heb je bij ons de mogelijkheid om een verscheidenheid aan juridische documenten, overeenkomsten en contracten op te stellen. En dat alles geheel op maat en volledig online.

In een aantal simpele stappen kun jij vandaag nog starten met de oprichting van een digitale BV. Vul de vragenlijst in, lever de benodigde documenten, identificeer je online en geef toestemming voor de oprichting.

Vervolgens gaan onze juristen en notarissen voor jou aan de slag en regelen zij alle benodigdheden voor de oprichting. De notaris stelt de oprichtingsakte en statuten op, en zal de BV inschrijven in het Handelsregister. Zo weet je zeker dat alles goed wordt geregeld.

Mocht je nog vragen hebben over de oprichting van de digitale BV of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze Ligo juristen.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)