Laatst geüpdated op april 12, 2023 door Wendy Bogers

Wie ben jij en wat is je functie bij Ligo?

Ik ben Lisa en ik ben Customer Experience Manager bij Ligo. Ik houd me bezig met hoe klanten onze dienstverlening ervaren en ik manage het team dat contact heeft met klanten. Verder ben ik vooral bezig met recruitment, het opzetten van processen met betrekking tot klantcontact en hoe we het beste met klanten om kunnen gaan.

Eigenlijk houd ik me dus bezig met alles wat er bij klantervaring hoort. Ook werken we vanuit ons team veel samen met het Product team, zo kunnen we onze producten ontwikkelen op een manier die het beste aansluit bij de wensen van onze klanten.

Wat is een feitje dat niet veel mensen over jou weten?

Ik ben een enorme film geek. Dat zou je misschien niet meteen achter me uithalen, maar ik hou heel erg van films. Ik ben gek op Marvel, Disney en Pixar films.

Ook heb ik de traditie om ieder jaar alle Harry Potter films te kijken. ‘Ligo heeft de flexibiliteit die je verwacht van een scale-up, maar de juridische kwaliteit wordt altijd gewaarborgd.’

Wat deed je besluiten om bij Ligo te komen werken?

Nadat ik mijn Master Aansprakelijkheidsrecht had afgerond heb ik kort in de advocatuur gewerkt. Dit vond ik echt verschrikkelijk, die stijve en rigide wereld paste echt totaal niet bij mij.

Tijdens mijn Master werkte ik bij een startup op het gebied van personen- en familierecht en na mijn ervaring in de advocatuur kwam ik erachter dat een start-/scale-up werkomgeving veel beter bij me past.

Met dit in mijn achterhoofd ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf met een soortgelijke werkomgeving, maar dan binnen het ondernemingsrecht. Zo kwam ik al snel bij Ligo uit.

Richt jouw BV op vanaf €299

Ligo is je partner in legal. Naast je BV, helpen we je met je overige juridische zaken.

Wat maakt Ligo speciaal?

Het feit dat Ligo een legal tech scale up is, maar ook te allen tijde de juridische kwaliteit van haar producten waarborgt maakt het een heel speciaal bedrijf. Ik heb voordat ik bij Ligo begon bij een legal tech startup gewerkt waar de balans anders was, doordat er veel mensen werkten zonder juridische achtergrond.

Daarom vind ik het heel speciaal om te zien dat bij Ligo deze balans wel aanwezig is. Wendy (Ligo’s CEO) heeft jarenlang ervaring in de advocatuur en er werken veel juristen bij Ligo.

Hierdoor heeft Ligo de flexibiliteit die je verwacht van een scale up, maar wordt ook de juridische kwaliteit altijd gewaarborgd.

Nu Ligo snel groeit is dit extra belangrijk, zo blijven onze juridische diensten van hoge kwaliteit zonder dat de bedrijfscultuur te stijf wordt.

Waar ben je het meest trots op?

Toen ik bij Ligo kwam werken stond het Legal Support team nog in zijn kinderschoenen. We hebben toen veel mensen aangenomen en er is een echt team ontstaan.

Ook hebben we structurele processen opgezet met betrekking tot klant ondersteuning en heeft iedereen een eigen rol. Dit alles draagt bij aan de open en eerlijke werkcultuur die er binnen mijn team heerst.

Ik ben dan wel manager, maar het is niet heel hiërarchisch en iedereen kan zijn bijdrage leveren. Daar ben ik trots op. Je moet natuurlijk soms beslissingen nemen als manager die niet bij iedereen in de smaak vallen, maar er is voldoende respect en vertrouwen tussen iedereen dat dit nooit een probleem is.

Op persoonlijk gebied ben ik het meest trots op het feit dat ik, ondanks dat ik op mijn 16e al uit huis ben gegaan, nu op mijn 27e een Master heb afgerond en manager ben van mijn eigen team.

Wat maakt werken bij Ligo zo leuk?

Dat is absoluut de bedrijfscultuur. Werken bij Ligo is zo anders dan op een advocatenkantoor. Daar werk je van 9 tot 5 en ben je na je werk zo snel mogelijk weer weg. Bij Ligo doen we ook dingen met elkaar na het werk.

Zo zijn we wel eens op zaterdag gaan lasergamen met het hele team en hebben we bijna iedere vrijdagmiddag een borrel.

Het is allemaal heel ontspannen. Daarnaast krijg ik ook veel verantwoordelijkheid en heb ik altijd het gevoel gehad dat ik de ruimte krijg om te doen wat ik denk dat goed is. Deze combinatie van ruimte en verantwoordelijkheid in een veilige en gezellige omgeving maakt werken bij Ligo zo leuk.

Hoe voelt het om een vrouw te zijn in de legal tech wereld? Is dat iets waar je je bewust van bent?

Ik ben me daar zelf niet erg bewust van, om eerlijk te zijn. Dat komt misschien ook omdat ik eigenlijk niet echt naar buiten treedt namens Ligo, dus ik heb zelf niet vaak vervelende ervaringen daarmee gehad. Binnen Ligo heb ik er in ieder geval geen last van.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wat is je favoriete herinnering bij Ligo?

We zijn net verhuisd naar een nieuw kantoor. Dat was ook wel nodig want door de uitbreiding van Ligo was het vorige kantoor echt te klein geworden. Toch had dit ook iets gezelligs. Zo is een van mijn favoriete herinneringen bij Ligo de tijd geweest vlak voordat we verhuisden naar het grotere kantoor. De maanden december en januari zijn altijd enorm druk.

Veel mensen willen vlak voor het nieuwe kalenderjaar nog hun nieuwe BV oprichten of ze hebben dit als goed voornemen. Ondanks dat die periode zo druk was, hadden we het ondertussen heel gezellig.

Overdag werkten we heel hard om alles af te krijgen, en ’s avonds konden we de dag samen afsluiten met een biertje. Net in zulke drukke periodes is het heel fijn om zo’n gezellig team om je heen te hebben.

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)