Award winning platform
Rating

Klanten beoordelen Ligo gemiddeld met een 9.1

Eenmanszaak omzetten naar BV € 299,-

 • Alle kosten inbegrepen
 • Persoonlijk overleg met notaris
 • Begeleiding van juristen bij en na oprichting
Abnlogo mono
Financieel dagblad1 mono
Elsevier logo mono
Quotelogo mono
Next web mono
Legal tech1 mono
Sprout1 mono
Startup juncture mono
Nieuws nl1 mono
Silicon canals1 mono

Omzetting in drie stappen door een van de beste notarissen van Nederland

 1. 1. Beantwoord online vragen over de BV Binnen 10 minuten doorloop je een online vragenlijst waarna je direct een concept-akte in je dashboard ontvangt.
 2. 2. Langs een notaris voor identificatie Bij de door jou gekozen notaris ga je langs voor identificatie. De notaris neemt de oprichtingsakte met je door.
 3. 3. Oprichting BV en ontvangst akte De notaris passeert de oprichtingsakte. Alle documenten worden veilig in je dashboard geplaatst.

Alles dat je nodig hebt voor de omzetting van je eenmanszaak naar een BV:

 • Conceptakte
 • Volmachten
 • Oprichtingsakte met statuten
 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Aandeelhoudersregister
 • Uittreksel van de Kamer van Koophandel *
 • Bespreek de akte met een notaris
 • Beveiligd Ligo dashboard voor al je documenten

* Ga langs bij een van onze notarissen in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht of Borne en je betaalt geen extra kosten voor legalisatie. Of kies een andere notaris bij je in de buurt en betaal +/- €25 - 50 extra.
Rembert boom

Rembert Boom

Oprichter

Ligo biedt toegang tot uitstekende en betaalbare juridisch dienstverlening. Via het membership ben je altijd verzekerd van up-to-date contracten en de adviseurs van Ligo staan altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Omzetting naar BV

Zonder membership

Binnen 5 werkdagen opgericht

€ 299

Binnen 3 werkdagen opgericht

€ 339

Omzetting naar BV +

Maandelijks membership

€ 39,95 p/m

10% korting

Binnen 5 werkdagen opgericht

€ 269

Binnen 3 werkdagen opgericht

€ 305

Omzetting naar BV +

Jaarlijks membership

€ 29,95 p/m

15% korting

Binnen 5 werkdagen opgericht

€ 255

Binnen 3 werkdagen opgericht

€ 288

2138 klanten gingen je voor

Stijn dietz

Stijn Dietz

UNIT4

Op een kostenefficiënte manier regel je de belangrijkste juridische zaken bij Ligo. Bij de notaris zou je hier al snel duizenden euro’s voor kwijt zijn.
Johan stokking

Johan Stokking

The Things Network

Alles was snel geregeld. Tijdens de persoonlijke afspraak met de notaris heb ik alles met hem door kunnen nemen. Mooie service!
Sander heinen

Sander Heinen

De Verhalenmarkt

Ligo heeft ons al duizenden euro's aan juridische kosten bespaard. Member worden van Ligo is een must-have voor iedere ondernemer.

Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast de eenvoudige en snelle omzetting van eenmanszaak naar BV, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je oprichting. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste notarissen

We werken met de beste notarissen van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw oprichting vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van een goede start. Onze notarissen zijn gevestigd door heel Nederland.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een bedrijf opricht? Doorloop gratis de workflow! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten voor je BV

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor je BV met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Hoe werkt het? • 3 Opties om eenmanszaak om te zetten


  BELANGRIJK: Bij Ligo kun je enkel je eenmanszaak online omzetten naar een BV met een activa-passiva transactie (je verkoopt jouw eenmanszaak aan de BV). Dit is de meest gebruikte en goedkoopste manier voor omzetting. Indien de eenmanszaak veel meerwaarde heeft, kan de geruisloze omzetting voordelig zijn. De ruisende omzetting kan interessant zijn als je bijvoorbeeld de onderneming binnen 3 jaar wil verkopen. Je kan met je boekhouder of accountant overleggen welke vorm van omzetting voor jou geschikt is.

 • Online vragenlijst oprichting BV


  Bij Ligo kun je online je gegevens invullen om een BV op te richten. Er zullen een aantal eenvoudige vragen gesteld worden, zoals: Wat is de naam van de BV? Wie zijn de oprichters? Wie zijn de aandeelhouders? Wat zijn de activiteiten van de BV? Wij regelen ook de inschrijving bij de KvK voor jou, zodat jij zelf niet diverse formulieren hiervoor hoeft in te vullen! Hier zullen ook een aantal vragen voor worden gesteld.

 • Documenten


  Nadat de vragen zijn beantwoord over de oprichting van de BV en je hebt betaald, ontvang je direct relevante documenten in je dashboard, zoals de conceptakte en een persoonlijke data card. De gekozen notaris neemt telefonisch contact met je op om de stappen door te nemen en een afspraak te maken.

 • Identificatie bij notaris


  Je kan een afspraak maken bij een van onze notarissen (gratis) of bij een andere notaris bij jou in de buurt (de kosten hiervan liggen meestal tussen de €25 en €50). Daar kun je de volmacht ondertekenen en je identificeren.

 • Oprichting


  De notaris passeert de oprichtingsakte en de BV wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je ontvangt direct alle finale documenten in je Ligo dashboard, zodat je kunt starten met je onderneming.

 • Oprichter niet in Nederland woonachtig


  lndien de oprichter niet in Nederland woonachtig is, staat deze niet vermeld in de Basisregistratie Personen (BRP). De notaris dient dan de verificatie handmatig uit te voeren. De extra kosten voor het geval een oprichter een natuurlijk persoon is én woonachtig in het buitenland is, zijn €39,-. De extra kosten voor het geval een oprichter een rechtspersoon is én gevestigd in het buitenland is, zijn €499,-.

 • Maatwerk


  Wil je een geruisloze of ruisende omzetting, stemrechtloze aandelen, winstrechtloze aandelen, een goedkeuringsregeling of een Raad van Commissarissen? Neem dan contact met ons op via onze chat, bel ons op 020-3031043 of stuur een email naar info@ligo.nl om na te vragen wat de precieze kosten van je wensen zijn.