Laatst geüpdated op april 12, 2023 door Wendy Bogers

Zou je kort kunnen omschrijven wat Rylee doet?

“Rylee is een platform dat Bol.com verkopers helpt om hun processen te automatiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versturen van emails of het maken van facturen. Eigenlijk alles wat Bol.com verkopers tijd bespaart.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

“Dat is eigenlijk alweer 4 jaar geleden. Ik zat toen nog op school, maar verkocht zelf ook dingen via Bol.com en ik vond dat eigenlijk niet zo interessant. Toen een vriend voorstelde om zelf iets te maken om het verkoopproces makkelijker en interessanter te maken dacht ik: dat ga ik gewoon proberen! Ik begon zelf te programmeren en zo is Rylee ontstaan.”

Hoe heb je je voorbereid op je start als ondernemer?

“Voordat ik begon met Rylee heb ik zelf dingen op Bol.com verkocht, dus ik was bekend met het platform. Ik probeerde deze ervaring te gebruiken om te kijken wat bij mij paste en wat ik zelf zou kunnen hebben aan een platform als Rylee. Ik heb mijn toenmalige baan opgezegd en ben gestopt met mijn studie Technische Informatica.

Toen ben ik eerst bij een ander bedrijf gaan werken om meer ervaring op te doen op het gebied van programmeren en mijn vaardigheden hierin verder te ontwikkelen. Daarna heb ik mij volledig op Rylee gericht en is alles vrij voorspoedig en soepel verlopen.”

Hoe ben je begonnen? Zelf geïnvesteerd?

“Ik had zelf de software en de vaardigheden om te kunnen programmeren, dus qua geld was er gelukkig niet veel investering nodig. Het heeft me wel een hoop tijd gekost, dus op die manier heb ik er wel veel zelf in geïnvesteerd.”

Waarom heb je voor een BV gekozen?

“Ik ben begonnen als eenmanszaak, maar ik merkte dat je hierdoor niet veel financieel overzicht hebt. Het gebeurde regelmatig dat ik geld van mijn spaarrekening naar mijn bedrijf overmaakte en toen dacht ik: “nu is het tijd om er een BV van te maken.”

Ik heb ook meteen een persoonlijke holding opgericht bij mijn BV. Deze holding kan ik als spaarpotje gebruiken, maar maakt een eventuele exit op de langere termijn ook een stuk makkelijker.”

‘Ondernemen is vallen en opstaan, maar het draagt bij aan het leerproces.’

Richt jouw BV op vanaf €299

Ligo is je partner in legal. Naast je BV, helpen we je met je overige juridische zaken.

Wat waren valkuilen of verkeerde investeringen? Wat heb je daarvan geleerd?

“Ondernemen is vallen en opstaan, maar het draagt allemaal bij aan het leerproces. Ik heb voornamelijk geleerd dat zorgvuldigheid erg belangrijk is. Ik heb de neiging om alles zo snel mogelijk af te willen maken, waardoor ik soms dingen over het hoofd zie.”

“Zo kwam ik er vorig jaar tijdens het programmeren achter dat er iets niet helemaal goed liep, waardoor ik het platform moest herbouwen nadat ik van Rylee een BV had gemaakt. Ik ben me hier nu van bewust, waardoor ik meer tijd neem om alles te controleren.”

Rylee

Hoe onderscheidt Rylee zich van concurrenten?

“Rylee stelt een grote kwantiteit aan data beschikbaar, waar mensen op kunnen bouwen. Verder is Rylee voornamelijk gericht op grotere webshops, die zich bezighouden met automatiseren. Rylee heeft een aantal grote concurrenten, maar het is interessant om te zien hoe ieder bedrijf zijn eigen niche heeft.”

“Rylee focust zich op de mogelijkheid om meerdere webshops te koppelen. Veel Bol.com verkopers hanteren verschillende tarieven in verschillende landen. Hiervoor is het hebben van meerdere webshops een noodzaak en deze kun je aan elkaar koppelen via Rylee.”

Wat voor trends zien je in de markt van Rylee de komende jaren?

“De markt is aan het professionaliseren. Bij Rylee houden we regelmatig contact met verschillende mensen binnen Bol.com om te zien wat hun plannen zijn. Een aantal jaar geleden liep Bol.com tegen het probleem aan dat veel jonge, onzorgvuldige verkopers het verkoopplatform een negatief imago bezorgden.”

“Daarom is Bol.com momenteel hard bezig met professionaliseren. Deze trend willen wij graag doorzetten en we nemen onze klanten hierin mee.”

Wat is nu jouw grootste uitdaging?

“Ongeveer een jaar geleden heb ik het platform herbouwd. Al snel merkte ik dat sommige klanten deze verandering lastig vonden, doordat ze erg gehecht waren aan het oude platform. Dat was jammer om te zien, maar als iets niet meer werkt, moet je mensen soms een beetje pushen om te veranderen. We zijn nu bezig om Rylee’s nieuwe identiteit weer een positie op de markt te geven en voor nu lukt dat aardig goed!”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik zie Rylee graag verder doorgroeien. Nu het platform geoptimaliseerd is kan ik me hier verder op gaan focussen, dus ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.”

Wat is je gouden tip voor beginnende ondernemers?

“Zorg dat je een passie hebt voor wat je doet, dat is iets wat ik jonge ondernemers graag wil meegeven. Geld is natuurlijk leuk, maar zonder passie valt een groot deel van de ondernemers vrij snel af.”

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Ook van start met jouw eigen bedrijf?

Wil jij je van gratis advies laten voorzien bij het oprichten van je BV? Onze Ligo juristen en fiscalisten staan elke dag klaar om je te helpen. Bel ons via 020-3031043 en we kijken er naar uit om met je mee te denken. Je kunt ons ook 7 dagen per week bereiken via onze online chat. Ook in het weekend en de avonden.

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)