Algemene voorwaarden verstrekken (diensten)

Overzichtelijke checklists om het jou makkelijk te maken

 • Inzicht in alles wat je moet doen
 • Stap voor stap begeleiding
 • Geen legal hassle

Bekijk hoe het werkt

 • Algemene voorwaarden verstrekken voor diensten, hoe ga ik van start?

  Wanneer je jouw diensten aanbiedt aan je klant, heb je spelregels nodig. Goede algemene voorwaarden zijn een must. Algemene voorwaarden zijn namelijk voor jou als ondernemer een belangrijk middel om risico’s af te dekken. Algemene voorwaarden worden ook wel de ‘kleine lettertjes’ genoemd. In algemene voorwaarden worden regels die je als ondernemer van toepassing verklaart op de relatie met je klanten opgenomen. Aan wat voor regels/afspraken moet je denken? Dit kunnen afspraken omtrent de levering van jouw diensten zijn, de betaaltermijn die je hanteert, het intellectueel eigendom en regelt die zien op de beperking, of zelfs uitsluiting, van je aansprakelijkheid. Kernbepalingen mag je niet opnemen in je algemene voorwaarden. Hierbij kan je denken aan bepalingen over de omschrijving en de prijs van de diensten die je aanbiedt. Maar let op! Als je de algemene voorwaarden niet op de juiste wijze verstrekt, zullen ze niet gelden en liggen conflicten tussen jou en je klant op de loer. Wat is dan de juiste manier om je algemene voorwaarden te verstrekken? Met deze workflow leggen wij het stap voor stap aan je uit.
 • Risico’s algemene voorwaarden verstrekken voor diensten

  Zoals aangegeven, is het evident om goede algemene voorwaarden te hebben en dat je deze op de juiste wijze, en op het juiste moment verstrekt. Anders zijn ze niet geldig en loop jij en jouw onderneming risico’s. Je wil dat jouw algemene voorwaarden van toepassing zijn, aangezien deze conflicten en daarmee ook ellenlange kostbare rechtsprocedures kunnen voorkomen. Door duidelijke afspraken uit jouw algemene voorwaarden, hebben jij en je klanten zekerheid bij het zakendoen. Jullie weten waar je aan toe bent, waardoor onduidelijkheid en conflicten worden voorkomen. Algemene voorwaarden beschermen je tegen claims van klanten en kunnen voorkomen dat je in bepaalde situaties aansprakelijk wordt gesteld. Om een voorbeeld te geven: Een klant kan onterecht klagen dat een geleverde dienst te laat is geleverd. In dat geval kan je terugvallen op jouw algemene voorwaarden, waarin de levertermijn staat opgenomen. Maar algemene voorwaarden gaan niet vanzelf gelden tussen jou en je klanten. Het is bijvoorbeeld niet voldoende dat je ze op je website plaatst om ze te laten gelden. Om ze van toepassing te laten zijn, dien je bijvoorbeeld eerst je klanten op de hoogte te stellen dat je algemene voorwaarden hebt en dat deze van toepassing zijn. Vervolgens dien je de algemene voorwaarden op de juiste manier te verstrekken. De wijze van verstrekking hangt van een aantal zaken af. Weet je niet goed hoe jij je algemene moet verstrekken of ze te laten gelden, zodat jouw onderneming goed beschermd is tegen risico’s? Met deze workflow zorgen we ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken.
 • Stappen bij verstrekken algemene voorwaarden

  Weet je niet precies hoe je algemene voorwaarden voor het aanbieden van diensten dient te verstrekken? De workflow Algemene Voorwaarden Verstrekken (diensten) zet alle stappen in de juiste volgorde voor je uiteen. De status wordt bijgehouden, zodat het voor jou precies duidelijk is wat de volgende stap is hoe je de algemene voorwaarden dient te verstrekken. Weet je niet goed hoe je een stap uit moet voeren? Geen probleem! In de workflow staat bij elke stap een toelichting, zodat duidelijk is wat je moet doen. Daarnaast kun je vanuit de workflow direct starten met het maken van de algemene voorwaarden.
 • Wat heb ik verder nodig?

  Om de workflow algemene voorwaarden in verband met het aanbieden van diensten te verstrekken, heb je eerst algemene voorwaarden nodig. Voor een aantal typen bedrijven hebben wij online algemene voorwaarden beschikbaar die je direct vanuit je workflow kan starten. Binnen een paar minuten maak je deze algemene voorwaarden op maat. Je beantwoordt een aantal vragen en vervolgens kun je het document downloaden in Word of PDF. Als Ligo member heb je de keuze uit diverse soorten algemene voorwaarden, zoals algemene voorwaarden op het gebied van apps, zakelijke dienstverlening of creatief/ICT. Deze download je als Ligo member geheel gratis.
 • Advies over verstrekken van algemene voorwaarden

  Heb je een juridische vraag over het verstrekken van algemene voorwaarden? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt over het verstrekken van algemene voorwaarden door je bedrijf bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende: * Wat kan ik doen als een klant beweert dat er een ongeldige bepaling in mijn algemene voorwaarden staat? * Hoe kan ik het beste mijn aansprakelijkheid beperken in mijn algemene voorwaarden? * Is het voldoende om in een email te verwijzen naar mijn algemene voorwaarden die op mijn website staan om ze van toepassing te laten zijn? * Is het voldoende als ik mijn algemene voorwaarden afdruk op de achterkant van de facturen die wij versturen naar klanten om ze van toepassing te laten zijn? * Wat kan ik doen als een klant van mij beweert dat niet mijn, maar zijn algemene voorwaarden van toepassing zijn? De Ligo juristen staan ook altijd voor je klaar om je te helpen. Elke dag van 9:00u tot en met 23:00u zijn zij beschikbaar om jou te helpen met (het verstrekken van) je algemene voorwaarden. Je kan met ons bellen, e-mailen en chatten. Ook in de avonden en in het weekend. Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg antwoord van onze Ligo juristen.

Maak een account aan en start met de workflow

Maandelijks

membership

 • Meer dan 100 contracten in NL en EN
 • Toegang tot alle workflows
 • Ontvang offertes binnen 1 dag
 • Onbeperkt telefonisch advies van topadvocaten
 • Documenten online ondertekenen
 • Veilig beheer van contracten
 • Eerste BV oprichten voor € 269,-

Voordelen voor member?

€ 39,95

per maand

Jaarlijks

membership

 • Meer dan 100 contracten in NL en EN
 • Toegang tot alle workflows
 • Ontvang offertes binnen 1 dag
 • Onbeperkt telefonisch advies van topadvocaten
 • Documenten online ondertekenen
 • Veilig beheer van contracten
 • Eerste BV oprichten voor € 249,-

 • Advies gesprek met Ligo jurist na Legal Checkup

€ 29,95

per maand