Merkregistratie: laat je merk registreren vanaf €549

 • Je merk laten registreren vanaf €549
 • Binnen twee werkdagen uitslag gratis onderzoek
 • Begeleiding van merkenrecht specialisten

Merkregistratie in 3 stappen door de beste merkspecialisten

1

Beantwoord online de vragen

Binnen enkele minuten doorloop je een online vragenlijst
2

Persoonlijke gesprek met specialist

Onze merkenrecht specialisten geven je persoonlijk advies
3

Ontvangst Certificaat van Inschrijving

Het merk wordt geregistreerd en je ontvangt een Certificaat

Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Geen member

€ 549

Excl. BTW

€ 1499

Excl. BTW

Member maandelijks *

€ 521

Excl. BTW

€ 1424

Excl. BTW

Member jaarlijks *

€ 494

Excl. BTW

€ 1349

Excl. BTW


* Wil je meer weten over de voordelen voor Ligo members? Klik dan hier voor meer informatie.

Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Geen member

€ 549

Excl. BTW

€ 1499

Excl. BTW


Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Member maandelijks *

€ 521

excl. BTW

€ 1424

excl. BTW


Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Member jaarlijks *

€ 494

Excl. BTW

€ 1349

Excl. BTW


Wat onze klanten over ons zeggen:

PERFECT!

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.
Jelle

GOED!

Heldere standaardcontracten in het Nederlands en Engels. Ligo heeft ons daarmee al heel veel tijd en geld bespaard.
Rembert

PERFECT!

Zeer goede dienstverlening, en erg handig dat alle juridische zaken onder één paraplu worden aangeboden.
Leo

Onze advocaten staan voor je klaar!

Merk registreren: Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast op een eenvoudige en snelle manier je merk registreren, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je oprichting. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste merkenspecialisten

We werken met de beste merkenrecht specialisten van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw merkregistratie vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van bescherming van je merk.

Juridische to-do lists

Weten welke stappen je moet nemen als je een bedrijf opricht? Doorloop gratis de workflow! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten voor je BV

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor je BV met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Nog vragen?

We helpen je graag. Gebruik de chat rechtsonder op het scherm, of bel ons.
020 - 30 31 043

Merkregistratie, hoe werkt het? • Wat is een merk?


  Een merk is een teken dat de producten en/of diensten van een onderneming kan onderscheiden ten opzichte van de rest. Daarnaast moet het grafisch kunnen worden weergegeven. Een geur kan bijvoorbeeld niet op papier worden gezet. Met een merk zorg je ervoor dat je klanten een product of dienst herkennen tussen het totaalaanbod van verschillende ondernemingen. Er is pas sprake van een merk als het onderscheidingsteken is geregistreerd. Een teken kan jarenlang gebruikt worden als merk, maar zonder registratie zijn er geen merkrechten. Dit betekent dat je zonder registratie niet beschermd bent.

 • Wat kan je als merk laten registreren?


  Ligo biedt ondersteuning bij merkregistratie. Wij kunnen je helpen bij het registreren van verschillende soorten merken. Ten eerste is er de mogelijkheid om een woordmerk te registreren. Zoals de naam al aangeeft bestaat dit merk uit woorden en letters, zoals bijvoorbeeld de merknaam Ligo of juist een afkorting zoals ABN AMRO. Heeft jouw onderneming een sterk onderscheidende slogan? Dan kun je ook deze laten registreren. Ten tweede zijn er ook figuratieve merken of logo’s die Ligo voor jou kan inschrijven. Hierbij kun je denken aan de afbeeldingen of figuren die een onderneming gebruikt om zichzelf te onderscheiden. Bekende voorbeelden hiervan zijn de appel van Apple en de schelp van Shell. Tot slot is het ook nog mogelijk om een gecombineerd merk in te laten schrijven. Deze combinatie slaat op een logo met woordelementen. Hierbij gaat het dus niet om een enkele afbeelding of juist alleen de tekst, maar om het geheel. Een van de bekendste voorbeelden van een gecombineerd merk is het veelgebruikte Nike-merk. Dit bestaat uit de tekst Nike met daaronder de Swoosh als beeldelement.

 • Waar moet je merk aan voldoen om deze te kunnen laten registreren?


  De basisvoorwaarde voor een succesvolle registratie van een merk is het onderscheidend vermogen van het teken. Als een teken puur beschrijvend is voor het product zelf of de kwaliteit daarvan, dan kan het niet beschermd of geregistreerd worden als merk. Dit komt erop neer dat een bakker niet het merk Bakker of Super Bakker kan inschrijven voor zijn bakkerij. Voor een andere dienst zou registratie van dit merk echter geen probleem vormen. Zo zou je het merk Bakker bijvoorbeeld wel kunnen inschrijven voor jouw slagerij. Het is daarbij natuurlijk wel de vraag of dat ook een goed idee is...

 • Is je merk voldoende onderscheidend?


  Als een merk slechts een kenmerk van waren of diensten aangeeft of alleen maar het product omschrijft, wordt het als te beschrijvend beschouwd en mist onderscheidend vermogen. Een merk dat te beschrijvend is, kan daarom voorlopig geweigerd worden door de overheidsinstantie (BOIP of EUIPO). Het voldoet dan niet aan de vereisten van het merkenrecht. Vooraf is niet altijd duidelijk of een merk geweigerd wordt. Hoewel er richtlijnen voor zijn, kunnen die door elke onderzoeker van de merkeninstanties anders worden geïnterpreteerd.

 • Wat zijn de voordelen van merkregistratie?


  Het grootste voordeel van een merkregistratie is de mogelijkheid om het gebruik van jouw merk (of sterk overeenkomstige varianten) te verbieden voor concurrenten, na-apers of andere soorten meelifters. Door een merkregistratie voorkom je dat jouw harde werk geassocieerd wordt met andere partijen en wordt het duidelijk waar jij als merk voor staat. Verder straalt een geregistreerd merk een zekere professionaliteit uit en zullen eventuele investeerders van je bedrijf eisen dat je deze waardevolle asset goed beschermd. Een laatste voordeel van het registreren van een merk is dat je bescherming geniet in de gehele registratieregio. Met enkel een handelsnaam geniet je deze bescherming niet.

 • Wat zijn de risico's als ik mijn merk niet registreer?


  Laat je een merkregistratie achterwege, dan blijft het merk onbeschermd. Concurrenten en copycats kunnen in dat geval ongestoord inbreuk maken op jouw merk. Dit kan ernstige imagoschade opleveren. In het ergste geval kan het zelfs voorkomen dat een concurrent jouw merk eerder registreert dan jijzelf. Merkregistraties werken namelijk op basis van het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Registreert jouw concurrent de merknaam eerder? Dan moet jij helaas een nieuw merk verzinnen, ongeacht de moeite die jij al in het merk hebt gestoken. Om dit te voorkomen raden wij dan ook aan om jouw merk altijd zo snel mogelijk te registreren.

 • Hoe lang is je merk beschermd bij registratie?


  De merkregistratie is tien jaar geldig. Maar wat gebeurt er na die tien jaar? De merkhouder kan de registratie vlak voor het einde van dat termijn verlengen. Zo kan je de registratie in principe oneindig voortzetten.

 • Wat houdt het advies over merkregistratie in?


  Onze merkrechtspecialisten geven advies over jouw merkregistratie. Zo zal worden bekeken of jouw merk onderscheidend genoeg is voor een registratie. Aan de hand van de door jou aangeleverde omschrijving van je bedrijfsactiviteiten en een telefonisch adviesgesprek zal de merkenspecialist voor een product en dienstomschrijving opstellen. Op basis hiervan zal jouw merk uiteindelijk geregistreerd kunnen worden in de juiste klassen. Daarnaast geven onze specialisten advies over de regio waarbinnen jij jouw merk het beste kunt registreren.

 • Heb ik voorafgaand aan het registreren van mijn merk een uitgebreid merkonderzoek nodig?


  Een identiek merkonderzoek zit in het Ligo merkregistratie pakket. Onze merkenrechtspecialist geeft een advies over de beschikbaarheid van jouw merk op basis van hun onderzoek. Je kunt dit onderzoek bij Ligo geheel gratis en vrijblijvend aanvragen. Dit gratis onderzoek geeft je een eerste beeld van de beschikbaarheid van jouw merk. Het is vaak een goed idee om daarnaast een oriënterend onderzoek aan te vragen voor jouw merk. De kosten voor een oriënterend onderzoek zijn €300,-. Dit onderzoek geeft een veel uitgebreider advies dan de gratis variant. Hierbij wordt ook onderzocht of er sterk overeenkomstige merken zijn ingeschreven voor de producten en/of diensten die jij levert. Onze specialist zal daarnaast advies geven over wat jij kan doen om er voor te zorgen dat jouw merk zonder problemen ingeschreven kan worden. Hiernaast is het ook nog mogelijk om een uitgebreid onderzoek aan te vragen. Dit onderzoek kost €950,- en geeft een overzicht van alle risico’s. Hierbij wordt ook gekeken naar overeenkomstige merken die mogelijk een probleem kunnen vormen voor jouw merkregistratie. Dit onderzoek bevat daarnaast ook een indicatie van de ernst van de (mogelijke) bezwaren van andere partijen.

 • Heb ik Benelux, EU of wereldwijde dekking nodig voor mijn merk?


  Je kan kiezen tussen Benelux dekking, EU dekking of wereldwijde dekking. Bekijk goed in welke landen je bescherming nodig hebt. In welke landen ga je jouw producten en/of diensten aanbieden? Ben je van plan om binnen de komende vijf jaar uit te breiden naar de EU? Dan kan je kiezen voor een Europese dekking. Voor wereldwijde dekking kan je contact opnemen met Ligo via 020-3031043. Onze specialisten kunnen je hier ook altijd over adviseren.

 • Wat zijn de klassen van registratie?


  De producten of diensten die worden gebruikt bij het merk, worden geclassificeerd bij de merkregistratie. De klassen bepalen de beschermingsomvang. Er bestaan 45 klassen bij merkregistraties. Deze zijn onderverdeeld in waren en diensten. Zo zijn er 35 klassen voor waren en 10 voor diensten. De juiste combinatie van klassen zorgt uiteindelijk voor bescherming van je merk en is daarom uiterst belangrijk. Onze merkenrechtspecialisten zoeken uit welke je nodig hebt.

Advocaten zijn de beste spelers in het casino; daarom winnen ze altijd. Dat is hoe ze hun brood verdienen, en daarom denk ik dat ze de gokplaatsen zoals de casino's moeten kunnen reguleren. Ik denk dat de politici zich ermee moeten bemoeien, omdat ze de wetten kunnen schrijven en ze verplicht kunnen stellen. Als er geen dwingende wetten zijn, kunnen ze gek worden en proberen de casino's de stad uit te schoppen, of ze kunnen proberen er een monopolie van te maken en alle gezagsgetrouwe burgers dwingen de stad te verlaten en ze zullen het doen omdat ze kunnen de wetshandhavingsinstanties en de rechtbanken overnemen.

En als de wet te streng is voor gokken, en het is niet populair, weet je wat ze zullen doen? Ze zullen hun activiteiten ergens anders naartoe verplaatsen en dat is de reden waarom er tegenwoordig zoveel corruptie is in de regering. Iedereen heeft het te druk met geld verdienen om zich druk te maken over de regels en voorschriften die zijn ingesteld om ons te beschermen tegen schade en daarom worden onze vrijheden met voeten getreden.

Laten we zeggen dat alle advocaten de beste spelers in het casino zijn, dan zou iedereen er verstandig aan doen de wet te volgen en zouden ze allemaal belasting betalen. Want als je je belastingen niet betaalt, moet je uiteindelijk betalen voor wat je hebt gedaan, of het nu goed of slecht was. Met andere woorden, als je slim genoeg bent om de wet te volgen, hoef je je geen zorgen te maken over wat je hebt gedaan; je eindigt gewoon waar je thuishoort. danske casinoer online We leven in een vrij land en de grondwet beschermt de rechten van iedereen. Het eerste amendement is het recht op vreedzame vergadering en vrijheid van meningsuiting. Dat zijn dingen waar we allemaal van moeten genieten. Maar als het op gokken aankomt, draait het allemaal om het geld en om de hebzucht van andere individuen.

Het tweede amendement op de grondwet, het recht om wapens te hebben en te dragen, is er voor de bescherming van uw rechten, tegen de tirannie van de staat. Dat is een enge gedachte, niet? Als iemand is gearresteerd en bezig is met het krijgen van een nieuwe advocaat; je wilt toch niet dat ze tijdens dit proces knoeien met je vuurwapenrechten? Als u een gokker bent, wilt u geen advocaat die de overheid vertegenwoordigt, en u wilt ook geen advocaat die uw casino vertegenwoordigt. Maak uw keuze, en als u slim bent, stemt u dienovereenkomstig.

Advocaten zijn de beste spelers in het casino, maar ze kunnen je niet helpen winnen. Het enige wat ze kunnen doen is je het moeilijk maken en je vertellen dat als je wilt winnen, je meer geld moet hebben dan dat van je tegenstander. Nu hoop ik dat u mijn standpunt over deze kwestie begrijpt, want het slaat voor mij nergens op. Bedankt voor het lezen van mijn vele artikelen over uiteenlopende onderwerpen die u interesseren.