Merkregistratie: laat je merk registreren vanaf €449

 • Je merk laten registreren vanaf €449
 • Binnen twee werkdagen uitslag gratis onderzoek
 • Begeleiding van merkenrecht specialisten
Klanten beoordelen Ligo gemiddeld met een 9.6

Merkregistratie in 3 stappen door de beste merkspecialisten

1

Beantwoord online de vragen

Binnen enkele minuten doorloop je een online vragenlijst
2

Persoonlijke gesprek met specialist

Onze merkenrecht specialisten geven je persoonlijk advies
3

Ontvangst Certificaat van Inschrijving

Het merk wordt geregistreerd en je ontvangt een Certificaat

Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Geen member

€ 474

Excl. BTW

€ 1399

Excl. BTW

Member maandelijks *

€ 449

Excl. BTW

€ 1374

Excl. BTW

Member jaarlijks *

€ 426

Excl. BTW

€ 1349

Excl. BTW


* Wil je meer weten over de voordelen voor Ligo members? Klik dan hier voor meer informatie.

Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Geen member

€ 474

Excl. BTW

€ 1399

Excl. BTW


Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Member maandelijks *

€ 449

excl. BTW

€ 1374

excl. BTW


Merkregistratie Benelux

10 jaar bescherming

Merkregistratie EU

10 jaar bescherming

Persoonlijk advies specialist

Gratis jaarlijkse merkenscan

Member jaarlijks *

€ 426

Excl. BTW

€ 1349

Excl. BTW


Wat onze klanten over ons zeggen:

PERFECT!

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.
Jelle

GOED!

Heldere standaardcontracten in het Nederlands en Engels. Ligo heeft ons daarmee al heel veel tijd en geld bespaard.
Rembert

PERFECT!

Zeer goede dienstverlening, en erg handig dat alle juridische zaken onder één paraplu worden aangeboden.
Leo

Onze advocaten staan voor je klaar!

Merk registreren: Waarom kiezen voor Ligo?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast op een eenvoudige en snelle manier je merk registreren, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je oprichting. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste merkenspecialisten

We werken met de beste merkenrecht specialisten van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw merkregistratie vlekkeloos verloopt en je verzekerd bent van bescherming van je merk.

Juridische to-do lists

Weten welke stappen je moet nemen als je een bedrijf opricht? Doorloop gratis de workflow! De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen zodat je niets vergeet.

Contracten voor je BV

Regel binnen een paar minuten contracten op maat voor je BV met onze slimme software. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Nog vragen?

We helpen je graag. Gebruik de chat rechtsonder op het scherm, of bel ons.
020 - 30 31 043

Merkregistratie, hoe werkt het? • Wat is een merk?


  Een merk is een teken dat de producten en/of diensten van een onderneming kan onderscheiden ten opzichte van de rest. Daarnaast moet het grafisch kunnen worden weergegeven. Een geur kan bijvoorbeeld niet op papier worden gezet. Met een merk zorg je ervoor dat je klanten een product of dienst herkennen tussen het totaalaanbod van verschillende ondernemingen. Er is pas sprake van een merk als het onderscheidingsteken is geregistreerd. Een teken kan jarenlang gebruikt worden als merk, maar zonder registratie zijn er geen merkrechten. Dit betekent dat je zonder registratie niet beschermd bent.

 • Wat kan je als merk laten registreren?


  Er zijn verschillende soorten merken. Allereerst heb je woordmerken: dit zijn woorden, familienamen, cijfers en lettercombinaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Libelle, ABN AMRO of bol.com. De tweede categorie zijn woorden in een speciaal lettertype. GAMMA schrijf je bijvoorbeeld met hoofdletters en ook Coca-cola schrijf je in een bepaald lettertype. Dan heb je de pure beeldmerken zonder tekst. Dit zijn logo’s zoals het Twitter vogeltje of het mannetje van bol.com. Als laatste kan je ook een gecombineerd woord-beeldmerk inschrijven. Dit zijn logo’s met woordbestanddelen of bijvoorbeeld een label. Een mooi voorbeeld hiervan is het merk Nike.

 • Waar moet je merk aan voldoen?


  De basisvoorwaarde voor een teken om als merk te kunnen dienen, is onderscheidend vermogen. Als een teken puur beschrijvend is voor het product zelf of de kwaliteit daarvan, dan kan het niet beschermd of geregistreerd worden als merk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan APPLE voor een groenteman of SUPER voor een sportwinkel. Een bestaand merk kan een merk zijn, zolang het geen beschrijvende betekenis heeft voor de producten en/of diensten. Het woord APPLE kan bijvoorbeeld wel dienen als merk voor computers en mobiele telefoons.

 • Wat zijn de voordelen van merkregistratie?


  Ten eerste geeft een merkregistratie je de mogelijkheid om op te treden tegen copycats en concurrenten die een identiek of overeenstemmend merk gebruiken. Jij verkrijgt het alleenrecht op het merk. Dit maakt het mogelijk dat je onderneming ongestoord kan groeien. Daarnaast kun je met een goede merkportefeuille investeerders aantrekken. Is de merkbescherming niet op orde, dan zijn de gebruiksrechten van een merk onzeker en is het risicovol om te investeren. Een merkregistratie is een duidelijk signaal dat je de bescherming van je merk serieus neemt en dat je exclusieve rechten claimt waar anderen rekening mee moeten houden. Als laatste biedt een merk in de hele registratieregio bescherming. Dit in tegenstelling tot een handelsnaam.

 • Wat zijn de risico's als ik mijn merk niet registreer?


  Zonder merkregistratie bezit je geen merkrechten en kun je niet optreden tegen merkinbreuken van de concurrenten. Naast misgelopen omzet, is er gevaar voor afbreuk van de waarde van je merk. Bovendien geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Als je de registratie van je merk uitstelt, dan loop je het risico te worden aangesproken door een andere partij die een identiek of overeenstemmend merk heeft geregistreerd. Ook als jij het merk al eerder hebt gebruikt, kun je hier niks tegen ondernemen. Je wordt dan gedwongen om te ‘rebranden’. Dit leidt tot verlies van naamsbekendheid, financiële investeringen en tijd.

 • Hoe lang is je merk beschermd bij registratie?


  De merkregistratie is tien jaar geldig. Maar wat gebeurt er na die tien jaar? De merkhouder kan de registratie vlak voor het einde van dat termijn verlengen. Zo kan je de registratie in principe oneindig voortzetten.

 • Wat houdt het advies over merkregistratie in?


  Onze merkrechtspecialisten geven advies over het te registreren merk van je. Ze informeren je over het onderscheidend vermogen van jouw merk. Is jouw merk registreerbaar en hoe kun je eventuele weigering door merkeninstanties voorkomen? Zij verrichten onderzoek in de merkenregisters naar de beschikbaarheid van jouw merk, zodat je op de hoogte bent van het bestaan van oudere merken die een obstakel kunnen vormen voor gebruik en registratie. Zij stellen daarnaast een product en dienstenomschrijving op. Wat voor classificatie en omschrijving hanteer je? Ook stellen zij een registratiestrategie voor je op. In welk land/regio begin je te registreren met het oog op internationale activiteiten? Of gaat het alleen om de Nederlandse markt? Onze merkenrechtspecialisten geven je uitgebreid advies over deze onderwerpen.

 • Heb ik een uitgebreid merkonderzoek nodig?


  Een identiek merkonderzoek zit in het Ligo merkregistratie pakket. Dit onderzoek ziet toe op het ontdekken of er identieke merken zijn geregistreerd voor identieke of sterk soortgelijke producten en/of diensten. Onze merkenrechtspecialist geeft een advies over de beschikbaarheid van jouw merk op basis van hun onderzoek. Ook bekijken zij of het eventueel verstandig is om een oriënterend merkonderzoek te doen op basis van de bevindingen. De kosten hiervan zijn € 169,- Onze merkenrechtspecialist checkt bij dit onderzoek de merkenregisters op identieke en sterk overeenstemmende merken, geregistreerd voor identieke of sterk soortgelijke producten en/of diensten. Zij geeft een uitgebreid advies over de beschikbaarheid van het merk en onderzoekt of het mogelijk is de risico’s te verkleinen. Wil je een volledig beeld van alle risico’s? Dan kun je een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren. De kosten hiervan zijn €499,-. Dit onderzoek signaleert alle overeenstemmende merken die mogelijk conflicterend kunnen zijn met jouw teken. Het omvat een volledige analyse van de aangetroffen merken en een inschatting van de ernst van de bezwaren.

 • Heb ik Benelux, EU of wereldwijde dekking nodig voor mijn merk?


  Je kan kiezen tussen Benelux dekking, EU dekking of wereldwijde dekking. Bekijk goed in welke landen je bescherming nodig hebt. In welke landen ga je jouw producten en/of diensten aanbieden? Ben je van plan om binnen de komende vijf jaar uit te breiden naar de EU? Dan kan je kiezen voor een Europese dekking. Voor wereldwijde dekking kan je contact opnemen met Ligo via 020-3031043. Onze specialisten kunnen je hier ook altijd over adviseren.

 • Wat zijn de klassen van registratie?


  De producten of diensten die worden gebruikt bij het merk, worden geclassificeerd bij de merkregistratie. De klassen bepalen de beschermingsomvang. Er bestaan 45 klassen bij merkregistraties. Deze zijn onderverdeeld in waren en diensten. Zo zijn er 35 klassen voor waren en 10 voor diensten. De juiste combinatie van klassen zorgt uiteindelijk voor bescherming van je merk en is daarom uiterst belangrijk. Onze merkenrechtspecialisten zoeken uit welke je nodig hebt.