Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)

€19

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een geheimhoudingsovereenkomst nodig?

Een geheimhoudingsovereenkomst (ook wel een NDA) is noodzakelijk als je bijvoorbeeld een bedrijf wil overnemen of verkopen, een creatief idee of gevoelige bedrijfsinformatie hebt. Dergelijke informatie moet, al dan niet voor een bepaalde periode, vertrouwelijk blijven tussen partijen. Deze geheimhoudingsovereenkomst gaat uit van de situatie dat van een verstrekkende partij van vertrouwelijke informatie verstrekt en een ontvangende partij. De ontvangende partij heeft een geheimhoudingsplicht met betrekking tot de informatie die vertrouwelijk dient te blijven. Met de geheimhoudingsovereenkomst zorg je ervoor dat partijen zorgeloos in gesprek met elkaar kunnen zijn om een samenwerking tot onderzoeken. Wil je een Engelstalige NDA? Bekijk hier de geheimhoudingsovereenkomst Engels.

Wat regelt een geheimhoudingsovereenkomst?

Deze geheimhoudingsovereenkomst bevat bepalingen zoals:

 • omschrijving van de vertrouwelijke informatie
 • doel van informatieverstrekking
 • duur van de geheimhoudingsplicht
 • boete

Is deze geheimhoudingsovereenkomst wel op maat?

Bij Ligo kun je alle documenten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de geheimhoudingsovereenkomst te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte geheimhoudingsovereenkomst welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten dit contract. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de geheimhoudingsovereenkomst. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze geheimhoudingsovereenkomst?

Heb je een vraag over deze overeenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de geheimhoudingsovereenkomst als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij dit document bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • In welke fase van de onderhandelingen dien ik een geheimhoudingsovereenkomst te sluiten?
 • Wat voor type informatie kan onder de geheimhoudingsplicht worden ondergebracht?
 • Wanneer dient een geheimhoudingsovereenkomst te eindigen?
 • Wat kan ik doen als de wederpartij zijn geheimhoudingsplicht schendt schendt?

Geheimhoudingsovereenkomst laten nakijken?

Wil je jouw overeenkomst laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de geheimhoudingsovereenkomst niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Geheimhoudingsovereenkomst Engels
* Samenwerkingsovereenkomst
* Termsheet

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.