Laatst geüpdated op april 12, 2023 door Wendy Bogers

Ligo: Kun je ons iets meer vertellen over Gimbrère International Advocaten?

Frank: Gimbrère International Advocaten is een jong en vernieuwend advocatenkantoor, gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers en particulieren. Mede doordat het kantoor in Amsterdam deel uitmaakt van Gimbrère Advocaten (met vestigingen in Breda en Spanje) kunnen cliënten rekenen op juridische full service ondersteuning op hoog niveau.

Wij kijken verder dan vandaag en anticiperen op de constante veranderingen in de maatschappij en wetgeving. Een duurzame en praktische oplossing staat altijd voorop, maar we gaan een procedure – als het niet anders kan – zeker niet uit de weg.

Download de gratis Rechtsvorm Gids

Hierin lees je alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste rechtsvorm.

Ligo: Waarmee help jij ondernemers als advocaat zijnde?

Frank: Met een praktische benadering. Cliënten zitten niet te wachten op de wetsgeschiedenis in een advies. Cliënten wilken vaak enkel antwoord of hij/zij links of rechts moet. Ik merk dat er erg veel waarde wordt gehecht aan het kort, bondig en praktisch adviseren.

“Voorkomen is nou eenmaal beter (én goedkoper) dan genezen”

Ligo: Wat zijn juridische valkuilen voor ondernemers die jij vaak ziet?

Frank: Uitstel van het goed (laten) regelen van de juridische zaken. Er wordt pas aan de bel getrokken “when the shit hits the fan”. Dat is zonde; voorkomen is nou eenmaal beter (én goedkoper) dan genezen. Ook wordt er teveel vertrouwd op de juistheid van informatie die op het internet is gevonden.

Ligo: Heb je tips om deze valkuilen te voorkomen?

Frank: Laat je tijdig adviseren en wees niet bang dat ‘de teller’ gelijk gaat lopen. Althans, bij ons niet. Wij zijn niet terughoudend in het delen van informatie tijdens een eerste vrijblijvende intake. Het is de investering waard. Wij stellen een offerte in overleg met de cliënten vast.

Ligo: Wat maakt jou een geweldige advocaat?

Frank: Ik ben betrokken en bereikbaar. Uiteraard is het van zeer groot belang dat het werk goed wordt gedaan en van cliënten krijg ik daarover erg positieve feedback.

Ligo: Wat zijn de grootste uitdagingen in het werk als advocaat?

Frank: Het overzicht en het uiteindelijke doel blijven behouden. Naar mijn mening verkeert de advocatuur nog in de prehistorie en dan met name de tarieven, wijze van communiceren (vanuit de ivoren toren) terwijl cliënten juist flexibiliteit willen en begrepen willen worden. Dit probeer ik te voorkomen door simpelweg mezelf te zijn.

Ik communiceer met cliënten heel anders dan naar een rechter of een advocaat van een wederpartij. Dat onderscheid moet je maken om sneller en begrijpelijk te kunnen adviseren naar je cliënten. Maar ook tijdens een procedure dien je het doel voor ogen te houden en daarnaar toe te werken.

Ligo: Staan er nog leuke plannen op de agenda voor Gimbrère Advocaten?

Frank: Zeker, we gaan gedurende 2016 opzoek naar een inspirerende nieuwe locatie in verband met de wens om uit te breiden. Ons geliefde kantoor aan de Huddestraat zal in dat geval te klein worden.

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)