Arbeidsovereenkomst DGA

€49

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

See how it works!

k

Waarom heb je een arbeidsovereenkomst DGA nodig?

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) ben je bestuurder, grootaandeelhouder en werknemer van je onderneming. Je bent als het ware namelijk bij 'jezelf' in dienst. Een arbeidsovereenkomst ligt misschien niet voor de hand, maar het is om diverse redenen een must dat je de rechten en verplichtingen van zowel de onderneming als werkgever als de DGA als werknemer vastlegt. In deze arbeidsovereenkomst leg je onder andere het loon van de DGA vast. De arbeidsovereenkomst is ook erg belangrijk, indien de werk-BV niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Mocht de BV failliet gaan en je hebt geen arbeidsovereenkomst, dan wordt het betaalde loon gezien als een onverschuldigde betaling. Dit betekent dat je als DGA het ontvangen loon dient terug te betalen aan de BV. Dit voorkom je eenvoudig met deze arbeidsovereenkomst DGA. De Belastingdienst kan ook twijfels hebben over de beloning die je ontvangt als DGA. In dat geval is het evident dat je een arbeidscontract hebt dat je kan overleggen.

Wat regelt een arbeidsovereenkomst DGA?

Deze arbeidsovereenkomst DGA bevat bepalingen zoals:

 • hoogte van het salaris
 • aantal vakantiedagen
 • geheimhoudingsbeding
 • relatiebeding
 • onkostenvergoeding
 • verzekeringen

Is deze arbeidsovereenkomst DGA wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de arbeidsovereenkomst DGA te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte arbeidsovereenkomst welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een arbeidsovereenkomst. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van het arbeidscontract. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze arbeidsovereenkomst DGA?

Heb je een vraag over deze arbeidsovereenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over een arbeidsovereenkomst als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Moet ik in dienst bij mijn persoonlijke holding of bij de werk-BV waar de werkelijke activiteiten plaatsvinden?
 • Mag ik een lager loon opnemen in de arbeidsovereenkomst dan het gebruikelijk loon van € 44.000,- per jaar dat als minimum geldt voor DGA's?
 • Wat gebeurt er als ik als DGA ziek wordt en de werkzaamheden niet kan verrichten?

Arbeidsovereenkomst laten nakijken?

Wil je jouw arbeidscontract laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de arbeidsovereenkomst niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Managementovereenkomst
* Brief verzoek tot verlaging DGA salaris
* Rekening-courant overeenkomst DGA
* Rekening-courant overeenkomst tussen 2 vennootschappen

Benefits in a row

 • Quick and easy
 • Access at any moment you wish
 • Sign your documents online
 • Created by lawyers
 • Guaranteed quality
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Our Ligo specialists are ready to assist you

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.