Laatst geüpdated op april 12, 2023 door Wendy Bogers

Zou je kort kunnen omschrijven wat Minite doet?

“Minite is een digitaal platform voor bedrijven en studenten. Bedrijven kunnen bij ons student-freelancers inhuren op het gebied van digitale marketing, business development en onderzoek. Hierdoor groeien ze sneller en werken ze op laagdrempelige wijze met toekomstig talent. De student-freelancers krijgen hiervoor een sterk CV met studie gerelateerd werk voor terug en krijgen de mogelijkheid om toekomstige werkgevers te ontmoeten.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

“Hiervoor werkte ik bij SalesForce. Daar werkte ik veel met startups. Zij hadden vaak het probleem dat ze werk hadden liggen waarvoor ze geen fulltime werknemer willen aannemen. Zodoende kwam ik op het idee om freelancers in contact te brengen met bedrijven. Dit begon vooral vooral in de tech sector, maar inmiddels zitten we in meerdere sectoren, zoals fashion en finance. Zelfs in de bouw, waar het zeker niet gebruikelijk is om op freelance-basis te werken.”

Hoe heb je je voorbereid op je start als ondernemer?

“Ik heb heel veel gepraat met veel verschillende mensen. Je hoeft niet alles alleen te doen. Er zijn genoeg mensen die jou kunnen en willen helpen met zaken waar je zelf onvoldoende kennis van hebt.”

Hoe ben je begonnen? Zelf geïnvesteerd?

“Ik had het geluk dat ik zelf al wist hoe ik een minimal viable product (de eerste versie van een product of dienst) kon maken. Ik wist hoe ik moest programmeren en had hiervoor dus nog geen developers nodig.”

Waarom heb je voor een BV gekozen?

“Het is fijn om privé van zakelijk gescheiden te houden, het is professioneler en ook om toekomstige investeerders aan te trekken.”

‘Je hoeft het niet alleen te doen. Zorg dat als je iets niet weet of kan, dat je daar hulp van iemand anders bij vraagt’

Een BV oprichten met gratis advies van de Ligo specialisten?

Meer dan 100.000+ ondernemers kozen voor de oplossing van Ligo

Wat waren valkuilen of verkeerde investeringen? Wat heb je daarvan geleerd?

Luisteren naar teveel mensen. Het is goed om met veel verschillende mensen te praten. Laat je vooral ook adviseren wat je moet doen, maar bedenk daarbij ook: “Wat past er bij mij?”. Met Minite zijn we bijvoorbeeld in het verleden, op advies van anderen, partnerships aangegaan die achteraf helemaal niet bij ons pasten.”

Wat heb je gehad aan je deelname aan het ACE Incubator Programma? Raad je hulp van een incubator aan?

Ja, dat is zeker aan te raden. Je krijgt daar enorm veel hulp met het opzetten of uitbreiden van jouw bedrijf. Hiermee hebben we vooral ons netwerk weten uit te breiden. Niet alleen qua partnerships maar ook met adviseurs, aangesloten bedrijven en High-flighers (zo noemen we onze studenten).”

Hoe onderscheidt Minite zich van concurrenten?

“Wij bieden Start-ups en scaleups flexibele krachten met de skills die ze nodig hebben, on-demand via gekwalificeerde student-freelancers. Hierdoor kunnen bedrijven geld en tijd besparen, zodat ze zich kunnen richten op de groei van hun core business. Ook de studenten profiteren hiervan, doordat ze met relevante en flexibele werkervaring hun CV en skills boosten.”

Hoe was het om deel te nemen aan initiatieven zoals de Blue Tulip Awards en Xathon?

“Heel cool. Bij elk initiatief moet je weer opnieuw je bedrijf pitchen, maar je komt wel interessante mensen tegen. Zeker voor je netwerk zijn deze initiatieven heel handig. En er zijn er ook heel veel van. Let er wel op dat je niet teveel met PR bezig blijft. Jouw normale bedrijfsvoering heeft ook aandacht nodig als je wilt groeien.”

Wat is nu jouw grootste uitdaging?

“De extreme groei bijhouden en alle ballen in de lucht houden. Blijven focussen op de belangrijke dingen, iedere dag prioriteiten stellen en de juiste keuzes maken. Soms zijn er op een dag 10 prioriteiten, dan moet je keuzes gaan maken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk moeten we ons focussen op de zaken die Minite.works verder doen groeien. Uiteindelijk is het een luxeprobleem, dus klagen doe ik allerminst!”

Wat voor trends zien je in de markt van Minite de komende jaren?

“Mede door het nieuwe thuiswerken raken bedrijven steeds meer gewend aan remote werken en staan ze sneller open voor student freelancers. We verwachten dus dat er meer en meer behoefte zal zijn aan slimme, flexibele krachten.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Er staan een aantal partnerships op het programma en internationale uitbreiding. We willen in ieder geval in 2025 100.000 studenten hebben geholpen aan een baan. Ik wil eerst in Nederland een sterk staande basis hebben opgebouwd, voordat we over de grens gaan kijken.”

Wat is jullie gouden tip voor beginnende ondernemers?

“Je hoeft het niet alleen te doen. Zorg dat als je iets niet weet of kan, dat je daar hulp van iemand anders bij vraagt.”

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Ook van start met jouw eigen bedrijf?

Wil jij je van gratis advies laten voorzien bij het oprichten van je BV? Onze Ligo juristen en fiscalisten staan elke dag klaar om je te helpen. Bel ons via 020-3031043 en we kijken er naar uit om met je mee te denken. Je kunt ons ook 7 dagen per week bereiken via onze online chat. Ook in het weekend en de avonden.

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)