Laatst geüpdated op april 12, 2023 door Wendy Bogers

Download de gratis Rechtsvorm Gids

Hierin lees je alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste rechtsvorm.

Kan ik nog een BV oprichten?

Ja, je kan starten met je bedrijf en je BV oprichten via Ligo. Ons team en onze notarissen staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ondanks het coronavirus, kan je nog steeds gebruik maken van alle diensten die wij aanbieden.

Via Ligo gaat alles zoveel mogelijk online, zodat je jouw zaken gemakkelijk en voor een voordelige prijs kan regelen.

Kan ik nog een testament regelen?

Net zoals voor alle andere notariële diensten geldt dat je ook nog je testament bij Ligo kan regelen. Hieronder lees je meer over de maatregelen van de Ligo notarissen in verband met het coronavirus.

Zoals hierboven aangegeven, nemen de Ligo notarissen de benodigde maatregelen om ieders veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Wat als ik langs een notaris moet?

Bij notariële diensten is het noodzakelijk dat jij geïdentificeerd wordt door de notaris. Ondanks de huidige situatie met het coronavirus, is dit geen enkel probleem. De Ligo notarissen nemen de benodigde maatregelen om ieders veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Zo is het nu ook mogelijk om gebruik te maken van video calls, zodat jij niet op afspraak op kantoor hoeft en je alles vanuit je eigen huis kan regelen. Dit is gemakkelijk en veilig.

Voor meer informatie over de maatregelen die genomen worden als gevolg van het coronavirus en wat jouw opties zijn neem je contact op met het Ligo Team. Bel 020 – 3031043.

Wat doet Ligo voor ondernemers?

Kan ik als ondernemer me beroepen op een overmachtssituatie door het coronavirus? Kan ik gemaakte afspraken toch afdwingen, ondanks de situatie? Kunnen overeenkomsten opgezegd worden? Wat zijn mijn rechten? Kan ik het salaris verlagen van mijn werknemers? Hoe kan ik iemand met een vast contract ontslaan? Hoe doe ik een beroep op het NOW?

Het is heel begrijpelijk dat je veel juridische vragen hebt, nu het coronavirus er voor zorgt dat het dagelijks leven veranderd.

Dit heeft natuurlijk ook effect op jouw onderneming. Ligo heeft een team van advocaten achter zich die klaar staan om al jouw vragen kunnen beantwoorden. Wil je gratis sparren met een advocaat? Hier kun je gebruik van maken met een Ligo-plan.

Zo hebben wij onder andere arbeidsrecht advocaten, ondernemingsrecht advocaten en fiscalisten. Dit doen zij telefonisch of via video call, zodat het 100% veilig is voor jou. Met een Ligo Plan kan je daarnaast onbeperkt contracten downloaden (100+ contracten in NL en ENG), zoals de vaststellingsovereenkomst, geldleningsovereenkomst of brief verzoek tot uitstel belastingbetaling. Deze en meer contracten die je online via Ligo kan regelen, vind je hier op de contracten pagina.

Vragen of behoefte aan advies?

Met de huidige situatie omtrent het coronavirus, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er nog meer maatregelen kunnen volgen vanuit het kabinet. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Ligo en het coronavirus via de social media kanalen van Ligo en de site van de Rijksoverheid.

Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen via de chat op de website, door te mailen naar support@ligo.nl of bel naar 020 – 3031043.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?

Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)