Overeenkomst van geldlening

€59

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een overeenkomst van geldlening nodig?

Op grond van deze overeenkomst van geldlening verstrekt de leninggever een lening aan leningnemer. Door de afspraken omtrent het verstrekken van het geldbedrag schriftelijk vast te leggen, beperk je het risico dat er onduidelijkheden en eventuele geschillen ontstaan. Als het een zakelijke lening betreft, eist de Belastingdienst dat de lening een zakelijk karakter heeft. Dit houdt in dat er een zakelijke rente moet worden betaald over de lening. De hoogte van het rentepercentage mag wel lager zijn dan een percentage dat een bank zou hanteren. Bij het maken van deze overeenkomst van geldlening begeleiden we je in de vragenlijst bij al deze belangrijke punten die in de overeenkomst komen te staan.

Wat regelt een overeenkomst van geldlening?

Deze leningsovereenkomst omvat bepalingen over de volgende onderwerpen:

 • hoogte van de lening
 • doel van de lening
 • wijze van aflossing
 • vervroegde aflossing
 • rentepercentage
 • boeterente

Is deze overeenkomst van geldlening wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de leningsovereenkomst te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte overeenkomst van geldlening welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een leningsovereenkomst. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak document” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de overeenkomst van geldlening. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze overeenkomst van geldlening?

Heb je een vraag over deze leningsovereenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over een overeenkomst van geldlening als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een overeenkomst van geldlening bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Kan ik bij een overeenkomst van geldlening ook zekerheden opnemen?
 • Wat kan ik doen als de uitstaande lening niet op tijd wordt terugbetaald?
 • Welke rente mag ik rekenen over de uitstaande lening?
 • Wat kan ik doen als ik als leninggever de uistaande lening eerder dan afgesproken wil opeisen?

Overeenkomst van geldlening laten nakijken?

Wil je jouw leningsovereenkomst laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de overeenkomst van geldlening niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Overeenkomst van geldlening Engels
* Converteerbare Leningsovereenkomst
* Converteerbare Leningsovereenkomst Engels
* Akte tot schuldoverneming

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.