Wendy Bogers
Laatste berichten van Wendy Bogers (alles zien)

Over Wendy

Wendy Bogers werkte als advocaat bij het internationale advocatenkantoor Baker & McKenzie. Na jarenlang zakelijke klanten te hebben bediend, besloot ze voor zichzelf te beginnen om kleine bedrijven te helpen. Wendy heeft altijd geloofd dat elk bedrijf toegang zou moeten hebben tot juridische diensten van hoge kwaliteit, ongeacht de grootte van het bedrijf.

Ze leerde dat alle kleine bedrijven dezelfde pijnpunten ervaren wanneer ze juridische zaken goed proberen te regelen: het is complex, tijdrovend en duur.

Ze wist dat technologie de sleutel was tot verandering. Wendy richtte Ligo op in 2015 en ontwikkelde een online platform waar bedrijven gemakkelijk hun juridische documenten en taken kunnen regelen zonder dat ze daarvoor technische of juridische kennis nodig hebben.

Wendy in de media

Publicatie Financieel Dagblad

“Mensen moeten contracten kunnen maken, deze digitaal kunnen ondertekenen en beheren vanaf één plek, zonder dat er papier aan te pas komt.”

“Bedrijven vergeten bijvoorbeeld nooit meer belangrijke termijnen na ondertekening van een contract. Digitale systemen kunnen automatische reminders sturen, waardoor iedereen binnen het bedrijf zich bewust blijft van verplichtingen. Zo worden onaangename verassingen vermeden.”

De sector moderniseren: een juridisch technologieplatform bouwen om te voldoen aan de behoeften van duizenden bedrijven

“Ik ben Wendy Bogers. Ik heb 6 jaar als advocaat gewerkt voordat ik in 2015 Ligo oprichtte. Ligo is een van de grootste legal tech bedrijven in Nederland en met ons platform kunnen bedrijven al hun juridische zaken op een eenvoudige en toegankelijke manier regelen tegen een fractie van de reguliere kosten. Wij helpen je bij het oprichten van je bedrijf, het opstellen van contracten en het krijgen van advies van gespecialiseerde advocaten.”

Hoe je door het glazen plafond en gendervooroordelen heen kunt breken om je doelen te bereiken

“De #1 podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap precies is. Na een carrière in de advocatuur op de Zuidas besloot Wendy Bogers na 5 jaar het heft in eigen handen te nemen en was daar haar bedrijf “Ligo”. Ligo is een online platform dat juridische diensten aanbiedt tegen een fractie van de tijd, kosten en complexiteit van het traditionele systeem.”

Vragen voor Wendy

Om je nog wat meer achtergrondinformatie te geven over Wendy hebben we een aantal vragen aan haar gesteld:

Wanneer en waarom ben je een bedrijf begonnen?

Ik ben niet het type ondernemer dat altijd al wist dat dit mijn carrièrepad zou worden. Na mijn studie ben ik gaan werken bij een internationaal advocatenkantoor op de Zuidas. Daar heb ik veel geleerd, maar na vijf jaar wist ik dat ik het anders wilde doen. In 2014 ben ik mijn eigen advocatenkantoor begonnen.

Hoewel technologie vaak buiten de deur wordt gehouden in de advocatuur en het notariaat, wist ik dat dit de sleutel was tot verandering in de juridische markt.

Het begon met een online tool voor het maken van contracten, maar ik realiseerde me al snel dat ik het wilde opschalen. Ik hoorde van mijn klanten (vooral jonge ondernemers) dat er geen betaalbare oplossing op de markt was die aan al hun juridische behoeften voldeed. Het idee voor Ligo was snel geboren.

Wat zijn je drijfveren, wie inspireert je?

Ik wil iets innovatiefs op de markt brengen waar mensen blij van worden. Waarde creëren – of het nu gaat om het gemak dat Ligo biedt, de hoge kwaliteit of de besparing van geld en tijd. Ondernemers die met passie en volle overgave werken en niet bang zijn om dingen anders te doen, inspireren mij.

Ik bewonder de onverschrokkenheid van veel – ook vriendelijke – ondernemers. Ik ben ook heel blij met hoe wij als team elkaar inspireren en scherp houden.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als ondernemer?

Wees geduldig. Je hebt een idee en een visie en je wilt je doelen snel bereiken. Na een ontmoeting met onze CTO en CPO, Het product werd in 10 weken gelanceerd. Dat is snel, maar het kost tijd om te leren van klanten die je product gebruiken.

Het is een grote uitdaging om die feedback te verwerken, te verenigen met onze visie en zo Ligo continu te verbeteren. Op dit moment lanceren we bijna dagelijks updates en verbeteringen aan het platform.