Converteerbare Leningsovereenkomst

€39

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een converteerbare leningsovereenkomst nodig?

Om startkapitaal aan te trekken, maken startups vaak gebruik van converteerbare leningen (ook wel 'convertibles', 'convertible notes' of 'converteerbare lening' genoemd). Bij een converteerbare lening ga je in eerste instantie een lening aan met je investeerder, welke lening vervolgens bij een latere investering of overname wordt omgezet in (certificaten van) aandelen. Waarom zou je de investeerder niet meteen aandelen geven? Indien je aandelen uit wil geven voor de investering, zal je een waardering af moeten spreken voor de onderneming met de investeerder. Dat is natuurlijk best lastig bij een startup. De discussie over de waardering van je onderneming kun je even achterwege laten en verleg je naar een moment waarop je veel beter de waardering kunt vaststellen. De converteerbare lening is een snelle en relatief eenvoudige manier om een investering aan te trekken in de beginfase van je onderneming.

Op het moment dat de lening converteert, dienen aandelen te worden uitgegeven. De algemene vergadering van aandeelhouders is bevoegd tot het besluit om aandelen uit te geven. Download hier het Aandeelhoudersbesluit Uitgifte Aandelen Converteerbare Lening dat je hiervoor nodig hebt.

Wat regelt een converteerbare leningsovereenkomst?

Deze converteerbare leningsovereenkomst omvat bepalingen over de volgende onderwerpen:

 • hoogte van de lening
 • rente
 • korting
 • conversie
 • waarderings cap
 • terugbetaling
 • informatieplicht

Is deze converteerbare lening wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de converteerbare lening te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte converteerbare lening welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een converteerbare lening. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de converteerbare lening. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze converteerbare lening?

Heb je een vraag over deze converteerbare leningsovereenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de converteerbare lening als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij de converteerbare lening bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Wanneer moet ik een waarderingscap opnemen?
 • Wat zou een redelijke waarderingscap zijn voor mijn onderneming?
 • Wat zou een redelijke korting zijn voor mijn onderneming?
 • Hoe zit het met eventuele terugbetaling van de converteerbare lening?
 • Wat moeten we regelen bij conversie van de lening naar aandelen?

Checklist investering ophalen

Ga je een investering ophalen en wil je zeker weten dat je alle belangrijke stappen neemt? Met onze workflow “Investering ophalen converteerbare lening” of "Investering ophalen tegen aandelen" weet je precies wat je allemaal moet regelen. De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen. Het geeft je inzicht in alle belangrijke stappen, begeleidt je door alle stappen en houdt de status bij. Zo vergeet jij niets! Als Ligo-member kun je gebruik maken van alle handige workflows, zoals voor het aannemen van een werknemer maar ook voor het oprichten van een bedrijf, het aangaan van een samenwerking, het verstrekken van algemene voorwaarden of het huren van een bedrijfspand.

Converteerbare leningsovereenkomst laten nakijken?

Wil je jouw converteerbare leningsovereenkomst laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen bij onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de converteerbare leningsovereenkomst niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Convertible Note Agreement
* Aandeelhoudersbesluit Uitgifte Aandelen Converteerbare Lening
* Aandeelhoudersovereenkomst
* Aandeelhoudersovereenkomst Engels
* Term sheet

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.