Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen converteerbare lening

€9

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een besluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening nodig?

Bij een converteerbare lening ga je in eerste instantie een lening aan met je investeerder, welke lening vervolgens bij een latere investering of overname wordt omgezet in (certificaten van) aandelen. Het bestuur van de startup besluit tot het aangaan van de converteerbare lening, maar de algemene vergadering van aandeelhouders speelt hier ook een rol. De aandelenhouders nemen namelijk het besluit tot (toekomstige) uitgifte van aandelen. Met dit aandeelhoudersbesluit bepalen de aandeelhouders dat een dergelijke uitgifte van aandelen zal geschieden conform de voorwaarden van een concept versie van de converteerbare leningsovereenkomst. Let op: dit besluit dient dan ook te worden getekend voorafgaand aan het aangaan van de converteerbare leningen. Heb je een converteerbare leningsovereenkomst nodig? Download dit document hier.

Wat regelt een besluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening?

Dit besluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening bevat het volgende:

 • besluit tot uitgifte aandelen
 • aantal aandelen
 • type aandelen
 • uitgiftekoers aandelen
 • de verkrijger van de aandelen

Is het aandeelhoudersbesluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om een besluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakt besluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een besluit tot uitgifte van aandelen. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van het aandeelhoudersbesluit tot uitgifte van aandelen converteerbare lening. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij het besluit tot uitgifte van aandelen bij een converteerbare lening?

Heb je een vraag over dit besluit? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over dit besluit tot uitgifte van aandelen als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een besluit tot uitgifte aandelen converteerbare lening bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Wanneer dienen de aandeelhouders nu al bij het aangaan van de converteerbare lening het besluit tot uitgifte te nemen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik de zeggenschap blijf houden in mijn onderneming nadat bij conversie van de lening de aandelen worden uitgegeven?
 • Welke risico's zijn verbonden aan het opnemen van een cap in de converteerbare leningsovereenkomst?
 • Moet de uitgifte worden aangetekend in het aandeelhoudersregister?
 • In welk geval is erkenning van de levering van de aandelen bij een uitgifte door de vennootschap nodig?
 • In welk geval kan de nieuwe aandeelhouder zijn rechten nog niet uitoefenen die aan het aandeel verbonden zijn, zoals het stemrecht, vergaderrecht en dividendrecht?

Aandeelhoudersbesluit tot uitgifte van aandelen laten nakijken?

Wil je jouw besluit laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het document en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien het aandeelhoudersbesluit tot uigifte van aandelen converteerbare lening niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Converteerbare Leningsovereenkomst
* Converteerbare Leningsovereenkomst Engels
* Aandeelhoudersovereenkomst
* Aandeelhoudersovereenkomst Engels
* Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.