Stageovereenkomst

€19

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een stageovereenkomst nodig?

Omdat er in de wet niets is geregeld over de relatie tussen werkgever en stagiair, is het belangrijk om afspraken over de te lopen stage schriftelijk vast te leggen in een stageovereenkomst. Indien er niets op schrift zou worden gesteld zou de rechtsrelatie namelijk kunnen lijken op een arbeidsrelatie met allerlei wettelijke verplichtingen van dien, zoals loon- en ontslagrestricties. Door het aangaan van een stageovereenkomst ben je niet aan deze wettelijke restricties gebonden en worden wederzijdse verwachtingen op elkaar afgestemd.

Wat regelt een stageovereenkomst?

Deze stageovereenkomst bevat bepalingen zoals:

 • duur van de stageperiode
 • functie van stagiair
 • eventuele stagevergoeding
 • soort werkzaamheden
 • werktijden
 • beëindiging stageovereenkomst
 • geheimhouding

Is deze stageovereenkomst wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de stageovereenkomst te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakt stageovereenkomst welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een stageovereenkomst. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de stageovereenkomst. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze stageovereenkomst?

Heb je een vraag over deze stageovereenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de stageovereenkomst als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij de stageovereenkomst bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Ben ik als werkgever verplicht een stagevergoeding te betalen?
 • Geldt er een maximum duur voor de stageperiode?
 • Ben ik als werkgever wel eigenaar van het werk dat een stagiair maakt/creëert?
 • Moet ik als werkgever in deze stageovereenkomst een geheimhoudingsbeding opnemen?

Stageovereenkomst laten nakijken?

Wil je jouw stageovereenkomst laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen bij onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien het stageovereenkomst niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Stageovereenkomst Engels
* Oproepcontract nul uren
* Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd
* Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd
* Freelance overeenkomst

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.