Koopovereenkomst activa passiva

€49

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

See how it works!

k

Waarom heb je een koopovereenkomst activa passiva nodig?

Met de koopovereenkomst activa passiva regel je de overdracht van de bezittingen (activa) en de schulden (passiva) van de onderneming. Alle afspraken die je maakt over de overdracht dien je vast te leggen in de koopovereenkomst activa passiva. Hierbij  moet je denken aan een inventarisatie van alle bezittingen (zowel materiële als immateriële), eventueel over te dragen vergunningen, een omschrijving van de bestaande schulden en eventueel over te dragen overeenkomsten. Indien het gaat om een omzetting van een eenmanszaak of VOF naar een BV gebeurt dit vaak tegen een symbolisch bedrag. Doordat dit bedrag veelal verschilt van de werkelijke waarde krijg je als aandeelhouder een vordering op de BV. Als er in de onderneming sprake is van zogenaamde stille reserves (bijvoorbeeld een meerwaarde van het bedrijfspand) dien je hierover inkomstenbelasting te betalen. Hou er dan ook rekening mee dat de Belastingdienst meekijkt en alles goed omschreven dient te worden.

Wat regelt een koopovereenkomst activa passiva?

Deze koopovereenkomst activa passiva bevat bepalingen zoals:

 • koop van de activa en passiva
 • inventarisatie van de activa en passiva
 • eventuele overdracht vergunning(en)
 • eventuele boekwaarde
 • eventuele overname overeenkomst(en)
 • omzetbelasting

Is deze koopovereenkomst activa passiva wel op maat?

Bij Ligo kun je alle documenten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de koopovereenkomst activa passiva te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte koopovereenkomst activa passiva welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten deze overeenkomst. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de koopovereenkomst activa passiva. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze koopovereenkomst activa passiva?

Heb je een vraag over deze koopovereenkomst activa passiva? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de koopovereenkomst activa passiva als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij dit document bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Gelden er aanvullende eisen bij het overdragen van een registergoed?
 • Is er bij het overdragen van contracten toestemming nodig van de wederpartij bij het contract?
 • Kan ik mijn handelsnaam ook overdragen met deze overeenkomst?
 • Kunnen vergunningen ook met deze overeenkomst worden overgedragen?

Koopoverkomst activa passiva laten nakijken?

Wil je jouw koopovereenkomst activa passiva laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de koopovereenkomst activa passiva niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Akte tot schuldoverneming
* Overeenkomst van geldlening
* Akte van overdracht intellectuele eigendomsrechten

Benefits in a row

 • Quick and easy
 • Access at any moment you wish
 • Sign your documents online
 • Created by lawyers
 • Guaranteed quality
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Our Ligo specialists are ready to assist you

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.