Ingebrekestelling onbetaalde factuur

€9

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een ingebrekestelling onbetaalde factuur nodig?

Indien een klant zijn factuur onbetaald laat, dien je deze brief te sturen om de klant ingebreke te stellen. Het is van belang om de klant op de juiste wijze in gebreke te stellen. Gebruik deze brief om de klant nog een laatste mogelijkheid te geven de betreffende factuur (of facturen) te voldoen. Geeft de klant hier geen gehoor aan, dan treedt hij in verzuim en kun je rechtsmaatregelen treffen.

Wat regelt een ingebrekestelling onbetaalde factuur?

Deze ingebrekestelling bevat het volgende:

 • vermelding openstaande bedrag /bedragen
 • verzoek tot betaling
 • uiterste datum voor betaling
 • bijlage specificatie openstaande factuur / facturen

Is deze ingebrekestelling onbetaalde factuur wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de ingebrekestelling onbetaalde factuur te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte ingebrekestelling onbetaalde factuur welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een ingebrekestelling onbetaalde factuur. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de ingebrekestelling onbetaalde factuur. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze ingebrekestelling onbetaalde factuur?

Heb je een vraag over deze ingebrekestelling? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over een ingebrekestelling onbetaalde factuur als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een ingebrekestelling onbetaalde factuur bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Is de ingebrekestelling vereist om de wanbetaler in verzuim te laten treden?
 • Waarom is 'verzuim' van de wanbetaler zo belangrijk voor vervolgstappen?
 • Ben ik verplicht eerst een betalingsherinnering te sturen, voordat ik een ingebrekestelling stuur naar de wanbetaler?
 • Wat zijn de vervolgstappen als de schuldenaar niet over gaat tot betaling na de ingebrekestelling?
 • Op welk moment gaat de wettelijke rente lopen over de uitstaande vordering?
 • Hoe hoog is de rente die ik mag berekenen over het uitstaande bedrag?

Checklist onbetaalde factuur?

Wil je zeker weten dat je alle belangrijke stappen neemt, indien je met een onbetaalde factuur zit? Met onze workflow “Onbetaalde factuur” weet je precies wat je allemaal moet regelen. De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen. Het geeft je inzicht in alle belangrijke stappen, begeleidt je door alle stappen en houdt de status bij. Zo vergeet jij niets! De ingebrekestelling is één van deze stappen. Als Ligo-member kun je gebruik maken van alle handige workflows, zoals voor het aannemen van personeel, het aangaan van een samenwerking, het verstrekken van algemene voorwaarden of het huren van een bedrijfspand.

Ingebrekestelling onbetaalde factuur laten nakijken?

Wil je jouw contract laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de ingebrekestelling onbetaalde factuur niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende documenten nodig:
* Betalingsherinnering
* Akte tot schuldoverneming
* Converteerbare leningsovereenkomst
* Overeenkomst van geldlening

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.