Disclaimer voor websites

€9

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een disclaimer voor websites nodig?

Een disclaimer is een vrijwaringsclausule. In deze disclaimer voor websites informeer je de bezoeker van de website over de rechten die ontleend kunnen worden aan de inhoud en het gebruik van de (informatie op de) website. Zo geef je aan dat je op elk gewenst moment de inhoud van de website mag wijzigen zonder daar mededeling van te doen en dat het gebruik van (informatie op de) de website voor eigen risico is. Vele bepalingen zien op uitsluiting of beperking van aansprakelijkheid. Daarnaast informeer je de bezoeker over de intellectuele eigendomsrechten die verbonden zijn aan (de inhoud van) de website.

Houd er rekening mee dat het feit dat je een disclaimer op je website hebt, niet garandeert dat de voorwaarden van de disclaimer worden erkend in een juridisch geschil. Het is mogelijk dat er nog andere juridische overwegingen zijn, waardoor de disclaimer ongeldig zal worden verklaard.

Dit document is in het Nederlands. Bekijk hier de disclaimer voor websites Engels.

Wat regelt een disclaimer voor websites?

Deze disclaimer omvat bepalingen over onder andere de volgende onderwerpen:

 • inhoud website
 • aansprakelijkheid
 • hyperlinks van derden
 • intellectueel eigendom
 • contact

Is de disclaimer voor websites wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de disclaimer voor websites te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou op maat gemaakte disclaimer voor je website welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten je disclaimer. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de disclaimer voor websites. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij de disclaimer voor websites?

Heb je een vraag over deze disclaimer? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de disclaimer als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij disclaimer voor websites bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Hoe dien ik de disclaimer op mijn website te zetten?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn klanten de dislaimer ook daadwerkelijk lezen?
 • Dien ik aanvullende maatregelen te treffen om mijn aansprakelijkheid te beperken?
 • In welke gevallen is de disclaimer niet geldig?

De disclaimer voor websites laten nakijken?

Wil je jouw disclaimer voor websites laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de disclaimer voor websites niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende documenten nodig:
* Disclaimer voor websites Engels
* E-mail Disclaimer
* Privacy Policy voor websites

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.