Akte van overdracht Model

€29

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een akte van overdracht model nodig?

Met deze akte regel je de overdracht van de eigendom van een model. Het gaat om het uiterlijk van een voortbrengsel of een deel ervan. Wat is een voortbrengsel? Een voortbrengsel is elk op industrieel of ambachtelijke wijze vervaardigd voorwerp. Het uiterlijk wordt met name bepaald door kenmerken zoals lijnen, omtrek, kleuren, vorm, textuur en materialen van het voortbrengsel. Je kunt daarbij denken aan lettertypen, grafische symbolen, speelgoed, meubilair, kleding of dessins van stoffen. Het kan gaan om een Benelux, internationaal of Gemeenschapsmodel.

Wat regelt een akte van overdracht model?

Deze akte van overdracht model bevat bepalingen zoals:

 • type model
 • registratie
 • overdracht
 • vergoeding
 • garanties

Is deze akte van overdracht model wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de akte van overdracht model te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte akte welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een akte van overdracht model. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de akte van overdracht model. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze akte van overdracht model?

Heb je een vraag over deze akte? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over een akte van overdracht model als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een akte van overdracht model bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Wat is het voordeel van een akte van overdracht ten op zichte van een licentieovereenkomst voor het model?
 • Wat kan ik doen als later blijkt dat er inbreuk is gemaakt op iemand zijn rechten met het model dat ik heb verkregen van een ander?
 • Moet ik de overdracht van het model doorgeven bij de instantie waar het model geregistreerd is?

Akte van overdracht model laten nakijken?

Wil je jouw akte laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt de akte en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de akte van overdracht model niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Akte van overdracht Intellectuele Eigendomsrechten
* Akte van overdracht Intellectuele Eigendomsrechten Engels
* Licentieovereenkomst Model
* Licentieovereenkomst Merk

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.