Akte tot schuldoverneming

€29

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een akte tot schuldoverneming nodig?

Met de akte tot schuldoverneming regel je het overnemen van een schuld of schulden. Het betreft geen contractsovername, maar het gaat hier enkel om het overnemen van een schuld. De schuldeiser krijgt met een andere schuldenaar te maken en zal dan ook toestemming moeten geven voordat de schuldoverneming werking heeft tegenover hem. Het is belangrijk om hiervan bewust te zijn. Deze voorwaarde is 'vormvrij' en kan dan ook mondeling of schriftelijk plaatsvinden. Wij adviseren je echter om ervoor zorg te dragen dat je deze instemming schriftelijk verkrijgt. Met deze schriftelijke instemming heb je namelijk bewijs dat de oude schuldenaar ook daadwerkelijk bevrijd is van zijn verplichting tot voldoening van de schuld. In de praktijk komt een schuldoverneming bijvoorbeeld wel eens voor bij een aandelenoverdracht. Er wordt dan gebruik van een schuldoverneming tussen de oude aandeelhouder en de nieuwe aandeelhouder om aan de verschuldigde koopsom van de aandelen te voldoen.

Wat regelt een akte tot schuldoverneming?

Deze akte tot schuldoverneming bevat het volgende:

 • schuldoverneming
 • schuld of schulden
 • instemming schuldeiser
 • kosten van de akte

Is deze akte tot schuldoverneming wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de akte tot schuldoverneming te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte akte tot schuldoverneming welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een akte tot schuldoverneming. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de akte tot schuldoverneming. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze akte tot schuldoverneming?

Heb je een vraag over deze overeenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over een akte tot schuldoverneming als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een akte tot schuldoverneming bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Kan ik meer dan 1 schuld in één keer overdragen met deze akte van schuldoverneming?
 • Dient de schuldeiser/crediteur toestemming te geven voor de overdracht van de schuld? Zo ja, wat kan ik doen als de schuldeiser geen toestemming wil geven?
 • Op welk moment moet ik de schuldeiser op de hoogte stellen van de schuldoverneming?
 • Wat houdt cessie in?

Akte tot schuldoverneming laten nakijken?

Wil je jouw contract laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de akte tot schuldoverneming niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Converteerbare leningsovereenkomst
* Converteerbare leningsovereenkomst Engels
* Overeenkomst van geldlening
* Overeenkomst van geldlening Engels

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.