Aandeelhoudersovereenkomst

€79

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een aandeelhoudersovereenkomst nodig?

Heeft jouw BV meerdere aandeelhouders? Dan heb je een aandeelhoudersovereenkomst nodig. In dit document leg je onderlinge afspraken vast tussen de aandeelhouders. Wat als er een geschil optreedt tussen de aandeelhouders? Iemand langdurig ziek wordt? Hoe zit het met concurrende activiteiten van een aandeelhouder? Wat als een meerderheidsaandeelhouder wil vertrekken of zijn aandelen wil verkopen aan een derde? Zijn de andere aandeelhouders verplicht om hierin mee te gaan? Zo ja, onder welke voorwaarden? Wat gebeurt er als een derde een bod doet op een groot deel van de aandelen? Er kunnen allerlei situaties ontstaan die niet in de statuten of de wet zijn geregeld. Deze zaken regel je in een aandeelhoudersovereenkomst, waardoor langlopende dure procedures voorkomen worden. Vaak wordt de aandeelhoudersovereenkomst aangepast, zodra de samenstelling van de groep aandeelhouders wijzigt. In tegenstelling tot statuten van een onderneming kan een aandeelhoudersovereenkomst makkeijk aangevuld of gewijzigd worden zonder tussenkomst van de notaris. In de statuten staan doorgaans de basisafspraken en in de aandeelhoudersovereenkomst staan specifiekere afspraken (soms zelfs afwijkende afspraken) van de aandeelhouders. Een belangrijk verschil nog tussen de statuten en de aandeelhoudersovereenkomst: De statuten zijn openbaar en de aandeelhoudersovereenkomst niet. De afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst zijn dan ook vertrouwelijk.

Dit document is in het Nederlands. Ben je op zoek naar een Engelse versie van een aandeelhoudersovereenkomst? Bekijk hier de aandeelhoudersovereenkomst Engels.

Wat regelt een aandeelhoudersovereenkomst?

Deze aandeelhoudersovereenkomst bevat bepalingen zoals:

 • besluitvorming bestuur
 • besluitvorming algemene vergadering
 • deadlock
 • lockup
 • tag along en drag along
 • uitgifte aandelen
 • bad leaver
 • non-concurrentie
 • geheimhouding

Is deze aandeelhoudersovereenkomst wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om de aandeelhoudersovereenkomst te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte aandeelhoudersovereenkomst welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een aandeelhoudersovereenkomst. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de aandeelhoudersovereenkomst. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze aandeelhoudersovereenkomst?

Heb je een vraag over deze aandeelhoudersovereenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de aandeelhoudersovereenkomst als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij aandeelhoudersovereenkomst bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Kan ik met de aandeelhouders afspreken dat we onze aandelen binnen een bepaalde periode niet mogen verkopen?
 • Wat is een lockup bepaling in de aandeelhoudersovereenkomst?
 • Wat kan ik afspreken over het overdragen/aanbieden van aandelen, indien een aandeelhouder langdurig ziek wordt of uit de onderneming wil stappen?
 • Wat zijn de risico's van een tag along en drag along bepaling in een aandeelhoudersovereenkomst?
 • Hoe kan ik vesting van aandelen opnemen in de aandeelhoudersovereenkomst?
 • Kan ik een concurrentie-, relatie-, en een geheimhoudingsbeding opnemen in een aandeelhoudersovereenkomst?
 • Wat zijn alle voordelen van het vastleggen van afspraken tussen aandeelhouders in een aandeelhoudersovereenkomst ten opzichte van statuten?

Aandeelhoudersovereenkomst laten nakijken?

Wil je jouw aandeelhoudersovereenkomst laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen bij onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien de aandeelhoudersovereenkomst niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Aandeelhoudersovereenkomst Engels
* Term Sheet
* Samenwerkingsovereenkomst
* Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen
* Aandeelhoudersbesluit benoeming bestuurder

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.