Aandeelhoudersbesluit vaststelling jaarrekening

€9

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

See how it works!

k

Waarom heb je een besluit tot vaststelling jaarrekening nodig?

De algemene vergadering van aandeelhouders van een BV is bevoegd tot het nemen van het besluit tot vaststelling van de jaarrekening. Elk jaar dient de jaarrekening door het bestuur van de BV te worden opgemaakt. Het besluit tot vaststelling van de jaarrekening kan ook decharge van bestuurders en commissarissen omvatten. Daarnaast kan de algemene vergadering van aandeelhouders besluiten om tot dividend uitkering over te gaan en zo een besluit nemen over de bestemming van de winst die door de vaststelling van de jaarrekening is bepaald. Indien er wordt besloten tot dividenduitkering door de algemene vergadering van aandeelhouders, is dit toegestaan voor zover het eigen vermogen groter is dan de reserves die krachtens de wet of de statuten moeten worden aangehouden (dit is de zogenaamde beperkte balanstest). In het geval de bestuurders en aandeelhouders dezelfde zijn, kan ondertekening van de jaarrekening door de bestuurders ook gelden als vaststelling van de jaarrekening, tenzij dit door de statuten van de vennootschap is uitgesloten.

Wat regelt een besluit tot vaststelling jaarrekening?

Dit besluit tot vaststelling jaarrekening bevat het volgende:

 • besluit tot vaststelling van de jaarrekening
 • eventueel besluit tot decharge bestuurder(s)
 • eventueel besluit tot decharge commissarissen
 • eventueel besluit tot dividend uitkering
 • eventueel besluit tot toevoeging winst tot winstreserve

Is dit besluit tot vaststelling jaarrekening wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om het besluit tot vaststelling van de jaarrekening te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakt besluit welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een besluit tot vaststelling van de jaarrekening. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van het besluit tot vaststelling van de jaarrekening. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij dit besluit tot vaststelling van de jaarrekening?

Heb je een vraag over dit besluit? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over het besluit tot vaststelling van de jaarrekening als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een besluit tot vaststelling van de jaarrekening bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden als alle aandeelhouders tevens bestuurder zijn?
 • Dient iemand het besluit tot dividenduitkering goed te keuren?
 • Wat zijn de gevolgen van het verlenen van decharge aan bestuurders?

Besluit tot vaststelling van de jaarrekening laten nakijken?

Wil je jouw besluit laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het besluit tot vaststelling van de jaarrekening en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien het besluit tot vaststelling van de jaarrekening niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende documenten nodig:
* Aandeelhoudersbesluit ontbinding vennootschap
* Aandeelhoudersbesluit benoeming bestuurder
* Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen
* Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen converteerbare lening
* Aandeelhoudersovereenkomst

Benefits in a row

 • Quick and easy
 • Access at any moment you wish
 • Sign your documents online
 • Created by lawyers
 • Guaranteed quality
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Our Ligo specialists are ready to assist you

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.