Zo werkt het

Een Ligo testament is geschikt

  • als je Nederlands spreekt
  • als je de Nederlandse nationaliteit hebt
  • als je geen kinderen hebt met een ander dan je huidige partner
  • als je geen kind(eren) wilt onterven
  • als je geen onderneming hebt (Zzp wel mogelijk)

Ga direct naar de notaris

  • als je geen Nederlands spreekt
  • als je de Nederlandse nationaliteit niet hebt
  • als je kinderen hebt met een ander dan je huidige partner
  • als je je kinderen wilt onterven
  • als je een onderneming hebt (Zzp wel mogelijk)

Ligo officieel partner

Vul hier je vouchercode in

Meer dan 50.000 mensen vertrouwen op Ligo

Giulia de Jong

Heeft haar code verzilverd

Vandaag

Notarissen

Ligo werkt samen met notariskantoren door heel Nederland. Hierdoor kun je altijd bij een notaris bij jou in de buurt terecht voor het ondertekenen van je testament of samenlevingscontract.

Je vindt onze notarissen in: Amsterdam (2x), Breda, Leiden, Uithoorn, Veghel en Vriezenveen.

Regel je testament in 3 eenvoudige stappen, afgestemd op jouw wensen

1

Beantwoord vragen

Binnen 10 minuten doorloop je een online vragenlijst waarna je direct een concept-akte in je dashboard ontvangt

2

Ga langs een notaris voor identificatie

Je gaat langs bij een notaris in de buurt om je te identificeren en de akte te ondertekenen

3

Ontvang je testament

Je hebt alles goed geregeld en ontvangt je testament

Over Ligo en Kruidvat

Iedereen moet zijn familie kunnen beschermen met belangrijke juridische diensten, tegen een voordelige prijs. Ligo en Kruidvat zetten zich hier beide voor in, voor jou als klant. We vinden het belangrijk dat we je essentiële bescherming kunnen bieden, zodat je alles gewoon goed kunt regelen. Dit betekent ook dat alles goed geregeld moet worden voor je nabestaanden. Door de handen ineen te slaan maken we graag het regelen van een testament ook toegankelijk voor jou. Op deze manier kan jij je richten op de dingen die er echt toe doen: genieten van het nu en de mensen om je heen. Samen zorgen we ervoor dat je nabestaanden duidelijkheid hebben door een juridisch bindend testament dat jouw wensen weergeeft.

Wat zeggen onze klanten

Veelgestelde vragen

Krijg antwoord op je vragen

Bij Ligo kan je online gemakkelijk, snel en met behulp van haar juristen een standaard testament afnemen. Doordat Ligo over aangesloten notarissen beschikt verspreid door het hele land hoef je ook niet op zoek naar een notaris. Iser geen bij Ligo aangesloten notaris bij je in de buurt? Geen zorgen Ligo helpt je met een notaris vinden.
Je testament opstellen bij Ligo kan wanneer je 18 jaar bent of ouder, de Nederlandse taal beheerst, over de Nederlandse nationaliteit beschikt, geen kinderen hebt met iemand anders dan je huidige partner, geen kind(eren) wilt onterven en geen onderneming hebt (zzp wel mogelijk). Val jij hieronder? Wat fijn! Dan kan jij gebruik maken van deze notarisservice.
n je Ligo testament kan je opnemen wie je erfgenaam wordt, of je geld wilt nalaten aan een goed doel, wie de zorg krijgt over je minderjarige kinderen (voogdij), ook kun je iemand aanwijzen die de erfenis zal beheren die een van je erfgenamen ontvangt (bewind). Door het opnemen van een opvullegaat in je testament kan je ook het betalen van belasting over de erfenis uitstellen of voorkomen. Dit is heel handig, want zo voorkom je dat je erfgenamen veel belasting moeten betalen en er weinig van de erfenis overblijft. Tenslotte kan je inje Ligo testament ook een executeur aanwijzen, hij of zij zal na je overlijden verantwoordelijk zijn voor de afwikkeling van je nalatenschap.
In je Ligo testament wordt uitgegaan van een standaard leefsituatie, het gebeuren dat je een uitzonderlijke leefsituatie hebt die daar niet onder valt. Hier kan bijvoorbeeld sprake van zijn wanneer je veel geld hebt, dan is het met het oog op belasting beter om navraag te doen over ‘estate planning’ bij je notaris. Ook als je kinderen hebt met iemand anders dan je huidige partner vraagt dit om meer maatwerk, een standaard testament is dan niet voldoende. Hetzelfde geldt voor het willen vastleggen van bedrijfsopvolging en het onterven van je kind(eren).
Je kan snel en eenvoudig je testament opstellen bij Ligo. Dit doe je door de vragenlijst van je gewenste soort testament of samenlevingscontract in te vullen op Ligo. Je beantwoordt enkele vragen en vult je persoonlijke gegevens in. Vervolgens kies je een notaris. Je concept testament(en) of samenlevingscontract zal je meenemen naar je afspraak met de notaris. De notaris zal zelf contact met je opnemen om een afspraak met je in te plannen hiervoor. Tijdens deze afspraak zal je samen met de notaris je concept testament(en) of samenlevingscontract doornemen en ondertekenen. Hiermee is het testament rechtsgeldig. De notaris zal je een kopie meegeven, ook wel een afschrift genoemd.
Je kan je voucher inwisselen door de code te verzilveren op de website, zie hier
Heel simpel! Je betaalt bij Kruidvat via een beveiligde betaalomgeving online voor je testament. Vervolgens krijg je een voucher met daarop een voor jou unieke actiecode die je kan verzilveren op de website, zie hier
Nee, Ligo biedt je een testament of samenlevingscontract voor een vaste prijs,waarin alles al is inbegrepen. Zo word je niet verrast door hoge kosten! Dat is uiteraard als je een standaard testament of samenlevingscontract opneemt zonder toevoegingen of speciale aanpassingen. Kies je wel voor maatwerk? Dan hangt hiernatuurlijk wel een prijskaartje aan, deze kan je bespreken met de notaris.
Ligo streeft ernaar om je testament in ongeveer 10 werkdagen te hebben opgesteld.
Ligo werkt samen met notariskantoren door het hele land. Je kan bijvoorbeeld terechtbij notarissen in Amsterdam, Leiden, Castricum en Tilburg.