Brief verzoek tot uitstel belastingbetaling i.v.m. coronavirus

€9

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een brief verzoek tot uitstel van belastingbetaling nodig?

Het zijn uitdagende tijden voor ondernemers. Veel ondernemers hebben met teruglopende omzet te maken en de overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus met een noodpakket. Ben je ondernemer en heb je liquiditeitsproblemen als gevolg van het coronavirus? Regel dan nu uitstel van de betaling van belastingen voor jouw bedrijf. Met de brief verzoek tot uitsel belastingbetaling kun je bij de Belastingdienst verzoeken om bijzonder uitstel van belastingbetaling.

Voor welke duur geldt het uitstel voor belastingbetaling?

Met deze brief verzoek tot uitstel belastingbetaling zorg je voor uitstel van belastingbetaling voor een periode van 3 maanden. Je krijgt uitstel voor de betaling van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Iedere ondernemer kan dit aanvragen. Nadat je met deze brief uitstel hebt aangevraagd, wordt er automatisch drie maanden uitstel van betaling verleend door de Belastingdienst.

Heb ik een accountantsverklaring nodig om uitstel belastingbetaling te krijgen?

Je hebt geen aanvullende verklaring van een accountant nodig om uitstel van belastingbetaling voor 3 maanden te krijgen. Oorspronkelijk gold dat je een zogenoemde “derdenverklaring” moest meesturen, maar deze eis heeft het kabinet inmiddels laten vallen. Blijkt dat betalingsuitstel van drie maanden te kort is voor jouw bedrijf? Dan kun je later ook voor een langere periode betalingsuitstel aanvragen. Hier heb je dan wel de derdenverklaring voor nodig. Je accountant kan dit dan voor je doen of wij kunnen je helpen aan een fiscalist.

Is deze brief verzoek tot uitstel belastingbetaling wel op maat?

Deze voorbeeldbrief van Ligo kun je gebruiken voor het aanvragen van betalingsuitstel van de bovengenoemde belastingen. Let op: De brief is opgesteld op basis van de ter beschikking gestelde informatie van de overheid en is bedoeld om het makkelijker te maken voor jou om deze aanvraag in te dienen. Om de brief verzoek tot uitstel belastingbetaling te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakte brief welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een brief verzoek tot uitstel belastingbetaling. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Wat regelt de brief verzoek tot uitstel belastingbetaling?

In deze brief is het volgende opgenomen:
* verzoek tot uitstel belastingbetaling voor bovengenoemde aanslagen van je bedrijf
* verzoek tot uitstel voor periode van 3 maanden
* de reden van het verzoek is uitbraak coronavirus

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je document” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de brief verzoek tot uitstel belastingbetaling. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze brief verzoek tot uitstel belastingbetaling?

Heb je een vraag over dit document? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de brief verzoek tot uitstel belastingbetaling als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij deze brief bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

  • Voor welke belastingen geldt dit?
  • Moeten er ook bewijzen meegestuurd worden?
  • Krijg ik een bevestiging wanneer de uitstel zal ingaan?
  • Wat als ik meer dan drie maanden uitstel nodig heb?

Brief verzoek tot uitstel belastingbetaling laten nakijken?

Wil je jouw brief laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt de brief en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Voordelen op een rijtje

  • Gratis 10 min advies gesprek jurist
  • Documenten in NL en ENG
  • Opgesteld door advocaten
  • Kwaliteitsgarantie
  • Online ondertekenen
  • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.