Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

€49

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

Bekijk hier hoe het werkt!

k

Waarom heb je een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd nodig?

Rechten en plichten van zowel werkgever als werknemer dien je schriftelijk vast te leggen. Afspraken die bijvoorbeeld zien op een proeftijd of een concurrentiebeding, zijn namelijk enkel geldig indien ze schriftelijk zijn vastgesteld. In de arbeidsovereenkomst leg je verder belangrijke zaken vast, zoals de duur van de arbeidsrelatie, het aantal vakantiedagen, afspraken rondom ziekteverzuim, hoe om te gaan met intellectueel eigendom en een onkostenvergoeding. Wil je een arbeidsovereenkomst in het Engels? Bekijk hier de Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd Engels.

Wat regelt een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd?

Deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bevat bepalingen zoals:

 • duur van de arbeidsrelatie
 • functie en werkzaamheden werknemer
 • werktijden
 • hoogte van het salaris
 • aantal vakantiedagen
 • geheimhoudingsbeding
 • bepalingen in geval van ziekte werknemer
 • van toepassing zijnde CAO
 • onkostenvergoeding

Is deze arbeidsovereenkomst wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om het arbeidscontract te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakt arbeidscontract welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een arbeidscontract. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van de arbeidsovereenkomst bepaalde tijd. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij deze arbeidsovereenkomst?

Heb je een vraag over deze arbeidsovereenkomst? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over de arbeidsovereenkomst bepaalde tijd als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij arbeidsovereenkomst bepaalde tijd bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Mag ik een concurrentiebeding en relatiebeding opnemen in het arbeidscontract?
 • Hoe vaak mag ik het arbeidscontract bepaalde tijd verlengen?
 • Hoe kan ik opties op aandelen aan de werknemer geven?
 • Ben ik als werkgever wel eigenaar van het werk dat werknemer maakt/creëert?
 • Mag een werknemer zomaar langer dan een maand in het buitenland werken?

Checklist werknemer aannemen?

Wil je zeker weten dat je alle belangrijke stappen neemt voor het aannemen van een werknemer? Met onze workflow “Werknemer aannemen” weet je precies wat je allemaal moet regelen. De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen. Het geeft je inzicht in alle belangrijke stappen, begeleidt je door alle stappen en houdt de status bij. Zo vergeet jij niets! Als Ligo-member kun je gebruik maken van alle handige workflows, zoals voor het aannemen van een werknemer maar ook voor het oprichten van een bedrijf, het aangaan van een samenwerking, het verstrekken van algemene voorwaarden of het huren van een bedrijfspand.

Arbeidsovereenkomst laten nakijken?

Wil je jouw arbeidsovereenkomst laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen bij onze specialisten. Je uploadt het contract en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Mag ik een proeftijd afspreken?

Om te onderzoeken of de nieuwe werknemer geschikt is, kan je als werkgever een proeftijd overeenkomen met je werknemer in het arbeidscontract. Echter, in sommige gevallen is een proeftijd niet toegestaan. In arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd van zes maanden of korter, en bij verlenging van een arbeidsovereenkomst, is een proeftijd niet mogelijk.

Hoe lang mag de proeftijd zijn?

De duur van een proeftijd in een arbeidscontract is aan maxima gebonden. De proeftijd mag maximaal 1 maand zijn in het geval van:
- een contract voor bepaalde tijd van langer dan 6 maanden maar korter dan 2 jaar
- een contract voor bepaalde tijd waarbij geen einddatum is overeengekomen
In het laatste geval kan een cao hiervan afwijken en bepalen dat de proeftijd in dat geval toch langer is dan 1 maand.
De proeftijd mag maximaal 2 maanden zijn in het geval van:
- een contract voor bepaalde tijd van 2 jaar of langer
- een contract voor onbepaalde tijd
Bij een arbeidscontract van bepaalde tijd van 6 maanden of korter mag geen proeftijd worden overeengekomen.

Concurrentiebeding: geldig in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

Door middel van een concurrentiebeding kan je voorkomen dat een ex-werknemer aan de slag gaat bij een concurrerend bedrijf of dat de werknemer een bedrijf start die concurrerende activiteiten verricht. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag je in principe geen concurrentiebeding afspreken met je werknemer. Maar let op, hier geldt één uitzondering op. Enkel in de situatie dat het opnemen van een concurrentiebeding noodzakelijk is wegens zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen en de werknemer meerderjarig is, mag je het opnemen in de arbeidsovereenkomst. Een voorbeeld van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen is de situatie waarbij de werknemer beschikt over hele specifieke bedrijfskennis of belangrijke strategische kennis. Het zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang en de motivering waarom het noodzakelijk is het concurrentiebeding af te spreken, moet je toelichten in de arbeidsovereenkomst. Het is namelijk vereist dat dit schriftelijk wordt overeengekomen.

Relatiebeding: geldig in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

Een relatiebeding dient ertoe dat de ex-werknemer binnen een zekere periode na afloop van de arbeidsovereenkomst geen contact mag onderhouden met relaties van de werkgever. Het kan heel handig voor je zijn om te voorkomen dat de ex-werknemer contact mag onderhouden met jouw klanten of relaties, zodat de ex-werknemer je niet kan beconcurreren. Het opnemen van een relatiebeding is in principe in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd echter niet toegestaan. Hier geldt wel weer een uitzondering op. Enkel in het geval dat er zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen aanwezig zijn, mag je een relatiebeding opnemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een meerderjarige. In de situatie dat een werknemer beschikt over specifieke bedrijfsinformatie, zoals de prijsstelling, de werkmethodes of de klantenkring, kan er sprake zijn van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. Mocht je van mening zijn dat dit het geval is, zorg ervoor dat je de noodzaak van het opnemen van dit beding toelicht in de arbeidsovereenkomst. Anders is het niet geldig.

Vakantiedagen

Indien de werknemer een fulltime dienstverband heeft, is het wettelijk minimum 20 vakantiedagen per jaar. Het is echter gebruikelijk dat bedrijven hun werknemers meer dan deze 20 vakantiedagen geven. De vakantiedagen die bovenop het wettelijke minimum worden verstrekt door een werkgever, worden bovenwettelijke vakantiedagen genoemd. Het afkopen van wettelijke vakantiedagen is niet toegestaan tijdens de duur van de arbeidsovereenkomst (wel na afloop van de arbeidsovereenkomst). Voor de bovenwettelijke vakantiedagen geldt dat je wel kunt overeenkomen dat deze bijvoorbeeld aan het einde van elk jaar worden afgekocht. Het eindeloos opsparen van vakantiedagen door werknemers is echter niet meer mogelijk. Sinds 2012 geldt dat werknemers verplicht zijn om hun wettelijke vakantiedagen binnen zes maanden na het jaar van opbouw op te nemen. Indien zij dit niet doen, vervallen in principe de niet-genoten wettelijke vakantiedagen. Hier gelden wel een aantal uitzonderingen op. Stel een vraag aan een van onze arbeidsrecht advocaten als je wil weten of er een uitzondering voor jou van toepassing is.

Gerelateerde documenten

Indien de arbeidsovereenkomst bepaalde tijd niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd
* Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd Engels
* Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd Engels
* Arbeidsovereenkomst DGA

Voordelen op een rijtje

 • Gratis 10 min advies gesprek jurist
 • Documenten in NL en ENG
 • Opgesteld door advocaten
 • Kwaliteitsgarantie
 • Online ondertekenen
 • Binnen enkele min document op maat
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Onze Ligo specialisten staan voor je klaar

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.